Haberler

Sahte Belgelerle Tarım Desteği Alan Çeteye Darbe 28 Gözaltı

Gaziantep merkezli olarak 7 ilde düzenlenen operasyonda, sahte belgelerle devlet tarafından verilen tarım desteklemelerinden faydalanmaya çalışan çete çökertildi.

Gaziantep merkezli olarak 7 ilde düzenlenen operasyonda, sahte belgelerle devlet tarafından verilen tarım desteklemelerinden faydalanmaya çalışan çete çökertildi. Operasyonda, 28 kişi gözaltına alındı. Çetenin devleti yaklaşık 200 bin lira dolandırdığı ileri sürüldü.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce geçen yılın şubat ayında başlatılan çalışmalarda, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adıyaman, Malatya, Adana ve Kahramanmaraş'ta sahte belgelerle devleti dolandırmaya çalıştığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, gerçek alım satıma dayanmaksızın tanzim edilen müstahsil makbuzları, kaşeler, ticaret borsaları tescil belgeleri ele geçirildi.

Liderliğini 34 yaşındaki Cemil D.'nin yaptığı iddia edilen organize suç örgütü üyelerinin, tarım sektöründe faaliyet göstermek üzere kendi ve başkaları adına şirket kurdukları, kendilerine bağlı aracı kişiler vasıtasıyla çiftçilere ulaşarak, bazen ürün artırımı şeklinde bazen ise hayali ürün üzerinden gerekli sahte belgeleri düzenleyerek alım yapılmış gibi Tarım Müdürlüklerinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırdıkları belirlendi.

HAYALİ MÜSTAHSİL MAKBUZU

Suç örgütünün ayrıca, çiftçilere bu şirketler üzerinden hayali müstahsil makbuzu düzenleyerek ürün tescil ettirdikleri ve üreticilerin hayali olarak sattıkları miktarına göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteklemelerinden faydalandırdıkları ve bunun karşılığı olarak örgüt yönetici ve üyelerinin çiftçilerden yüzde olarak pay aldıkları ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan ve çok sayıda mali suçtan sabıkası bulunan 28 kişiden 17'si, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, devleti şu ana kadar 200 bin lira dolandırdıkları ileri sürülen ve diğer alacakları dondurulan örgüt lideri Cemil D. ile Atilla K., Ramazan Y., Ayhan C., Halil K., Ali K., Ahmet D., Cahit E., Rüstem K., Ali Ç. ve Can S., Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Şanlıurfa Adıyaman Politika Güncel Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (Atalanta-Bayer Leverkusen) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 22 Mayıs EXXEN spor canlı izle! KIZILCIK ŞERBETİ FRAGMAN FULL İZLE! #127909 Kızılcık Şerbeti 64. bölüm fragman tek parça izle! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127902 SURVİVOR 2024 ÖZGÜR TETİK KİMDİR? Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? 22-23 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kong: Kafatası Adası filmi oyuncuları kim? Kong: Kafatası Adası filmi konusu, oyuncuları ve Kong: Kafatası Adası özeti! Kara Ağaç Destanı bitti mi, final mi yaptı? SON DAKİKA: 36 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI! #129658 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları belli oldu mu? 22-23 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İngiltere erken seçime mi gidiyor? İngiltere seçimleri ne zaman? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 22 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 22 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 22 Mayıs Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? X temsilcisi kim oldu? X Türkiye'ye temsilci atadı 23 Mayıs Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 22 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title