Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Siirt'te

Bakan Müezzinoğlu: "Çocuklar ellerinde molotofkokteylleriyle, yüzlerini kapatarak birilerinin provokasyonuna aracı olmamalıdır " "Sivil olarak yürüyen bir insanın arkasından silah sıkmak ve onu katletmek insanlıkla bağdaşan bir durum değildir.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çocuklar ellerinde molotof kokteylleriyle yüzlerini kapatarak birilerinin provokasyonuna aracı olmamalıdır" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Siirt Valiliği'nce polisevinde verilen yemek ve yapımı tamamlanan 450 yataklı Siirt Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı.

Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, insanların dünya standartlarında hizmet alacağı sağlık yolculuğunu 12 yıldır büyük bir başarıyla taşıdıklarını ve bu başarının en güzel örneğini Siirt'te yapımı tamamlanan modern hastanede yaşadıklarını söyledi.

Arabıyla, Kürdüyle ve Türküyle ayrım yapmayan bir milletin mensupları olduklarına dikkati çeken Müezzinoğlu, geleceğe beraber yürüyeceklerini belirtti.

Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi

"Zaman zaman zorluklarımız, fitneye fesada mahsur kalanlarımız oldu ve bundan sonra da olacak. Ama bizim tarihi geçmişimiz bugüne taşıyan değerlerimiz bunun üstesinden gelecektir. Bizim medeniyetimizin temelinde şu veciz cümle vardır, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ve hemen arkasından 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'. İlk görevimiz insanı yaşatmaktır" diyen Müezzinoğlu, birilerini öldürmenin ve şehit etmenin insanlık suçu olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İnsanım diyene yakışmayan bir yaklaşımdır. Hele hele sivil olarak yürüyen bir insanın arkasından silah sıkmak ve onu katletmek insanlıkla bağdaşan bir durum değildir. Haktan yanayım, bir halkın mücadelesini veriyorum diyene yakışabilecek ve bu anlamda onu başarıya götürebilecek bir araç değil, bir ayıptır, zulüm ve büyük bir yanlıştır."

Türkiye'nin yetişmiş insan kalitesiyle sağlıktaki birikimiyle yakın coğrafyasındaki bir milyar nüfusa sağlık turizminde hizmet edebilecek güçlü bir alt yapısının olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, Türkiye'nin 2023'te Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında bölgede güçlü bir ülke, bölgenin merkezi olma yönünde bu istikrarlı yürüyüşünden rahatsız olanların, fitne ve fesat sokmaya ve istikrarı bozmaya çalışanların yeni tuzaklar ve provokasyonlar ürettiklerini dile getirdi.

Sokakların barışa, huzura ve kardeşliğe ihtiyacının olduğunu anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Değerli belediye başkanımız burada, sağlık bakanlığı olarak bizim sağlıklı nesillere ihtiyacımız var. Her 5 yaştaki çocuğumuzla projeler geliştirin, bu projelere destek verin. 10-15 ve 15-20 yaş grubu veya bütün yaş gruplara diyoruz, bir kilometre bisiklet yolu yapan belediyenize bir adet bisiklet hediye edeceğiz. Bin kilometre yaptı, bin bisiklet ve 2 bin kilometre yaptıysa iki bin bisiklet Siirt halkına Siirtli çocuklara verilecek. Çocuklar ellerinde molotofkokteylleriyle, yüzlerini kapatarak birilerinin provokasyonuna aracı olmamalıdır. Onlar Siirt'in ve ülkenin sağlıklı geleceğine sağlıklı bir yaşam tarzının mensupları olsunlar."

Siyasetçinin görevinin milletini kucaklamak olduğunu, AK Parti olarak hep bu anlayışla siyaset yaptıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, ayrıştıran, çatıştıran, yakan, yıkan, katleden ve öldüren değil, tam aksine ne pahasına olursa olsun çözüm süreci, barış ve kardeşlik dediklerini anlattı.

"Ambulans ve sağlık ocaklarımız tahrip edildi"

Bakan Müezzinoğlu, olaylar esnasında 112 çağrı merkezinin tahrip edildiğini, yakıldığını, yıkıldığını aktararak, "Siirt'teki bir kişiye faydası olduysa o yapana diyeceğim ki 'tamam haklısın' ama tek bir kişiye kendisi de dahil bizim 112 istasyonumuzun tahrip edilmesi o tahrip edene de faydası yok. Ambulanslarımız, sağlık ocaklarımız ve aile sağlık merkezlerimiz tahrip edildi. Kaybeden insanımız ve bölge insanıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gelişmesinden ve istikrarından rahatsız olanların insanları kullanmaması gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Gece gündüz demeden çalışan sağlık camiası, hekimler, hemşireler ve sağlık çalışanlar sayesinde bugün dünyada örnek gösterilen sağlık hizmeti sunan bir ülke noktasında olduklarını belirten Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Avrupa, sağlıkta başarımızı anlamakta zorlanıyorsa bunun sahibi doktorlarımız, hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımızdır. Ne olur onlara canımız ciğerimiz sahip çıkalım, onlara gönülden teşekkür edelim. En zor ve sıkıntılı zamanda ve en çok çaresiz olduğumuzda evladımızın ateşi çıktığında, eşimizin sıkıntısı olduğunda babamız kriz geçirdiğinde, annemizin başı döndüğünde en çok sevdiğimizi onlara teslim ediyoruz. O teslim ettiğimiz şefkat yuvalarına şefkat ve merhamet gösterenlere yanlış yapmaya hakkımız yok. Sağlıkta şiddet gibi bir yanlışlık bu milletin fıtratıyla bağdaşmaz. Bu millettin değerleriyle bağdaşmaz."

Daha sonra hastanenin açılışını yapan Müezzinoğlu, hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bu arada bir sağlık çalışanı bakana yaptığı resmi hediye etti. Hastanede bulunan gençlerle sohbet eden Müezzinoğlu, bir çocuğa da çeyrek altın verdi. - Siirt

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Yüksekova Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

title