Haberler

Rıce: "PKK Üzerinde Etkili Olacak Şekilde Mücadele Edilmeli"

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Terör Örgütü PKK Üzerinde Bir Etkisi Olacak ve Kuzey Irak'ı İstikrarsızlaştırmayacak Şekilde PKK ile Mücadele Edilmesi Gerektiğini İfade Etti.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, terör örgütü PKK üzerinde bir etkisi olacak ve kuzey Irak'ı istikrarsızlaştırmayacak şekilde PKK ile mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Rice'ın Tel Aviv'de, kendisiyle beraber seyahat eden gazetecilerin bir toplantıdaki sorularına verdiği cevaplar, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Buna göre, Rice, Irak'a olası sınır ötesi operasyona ilişkin bir soru üzerine, Türk yetkililerle görüşmelerinde, kuzey Irak'ı istikrarsızlaştıracak herhangi bir girişimin, o bölgedeki uzun dönemli çıkarlara zarar vereceği mesajını verdiğini kaydetti.

Teröristler köy ve kasabalarda yuvalandıkları veya ulaşımı zor bölgelerden hareket ettikleri zaman, bu yapıyı bozmak için ve hareket kabiliyetlerini engellemek için "çok iyi planlanmış yöntemler" geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Rice, "Burada da amaç bu" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title