Haberler

Rektör Korkmaz: "Ardahan Üniversitesi, Doğunun Erasmus'u Olmayı Amaçlıyor"

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Üniversitemiz, Mevlana Değişim Programı ile doğunun Erasmus’u olmayı amaçlıyor” dedi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katılan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Üniversitemiz, Mevlana Değişim Programı ile doğunun Erasmus'u olmayı amaçlıyor" dedi.

Ardahan Üniversitesi, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde, 18'incisi düzenlenen EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı. Üniversiteyi sosyal ve kültürel yönlerini fuarda tanıtılmasına yardımcı olan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üniversitenin 5 yaşında olmasına rağmen dünyada birçok organizasyonlarda yer aldığını söyledi. Üniversitelerinde 285 yabancı öğrencinin olduğunu ifade eden Rektör Ramazan Korkmaz, "Yaptığımız projelerle Kafkasya'nın ve Orta Asya'nın varlığına ait önemli gelişmeler sağlamaktayız. İnanıyorum ki üniversitemiz Ardahan ile birlikte büyüyecek ve sayılı üniversiteler içerisinde olacaktır" dedi.

Mevlana Değişlim Programı hakkında bilgiler veren Korkmaz, "Bu program Erasmus adı verilen öğrenci değişim programı olarak bilinen bir programdır. Bu ülkemizin övüneceği bir program. Çünkü bütün ülke gençleri bir Türkiye'de bir araya geliyorlar. Bizim il gençleri de söz konusu diğer ülkelere gidiyorlar. 1 yıla kadar da orada kalıp okuyabiliyorlar. Bu bölgenin geleceğini birlikte düşünen insanların yetişmesi demek. Bu insanlar birkaç sene sonra birleşmiş milletlerde ya da diğer platformlarda bir arada alabilecekler. Bu programı biz 3 senede uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kafkasya'nın yüzleri adlı proje kapsamında 3 ay önce ölen bir kadının afişini gösteren Rektör Korkmaz, "Kafkasya'da 100 yaşını geçmiş insanların anılarını ve sosyal anlamdaki çalışmaları üzerinde duruyoruz. Bu çalışmalarımızı Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Afganistan gibi ülkelerde tamamladık ve bir sergi ile tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Korkmaz projelerinin devam edeceğini de belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Korkmaz Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title