Haberler

Profesörlerden Marmara'yı Rahatlatan Açıklama

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yüksek Jeofizik Mühendisi Recep Hayri Eren ve İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, yaptıkları açıklama ile Marmara’da yaşayanların gönlüne su serpti.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yüksek Jeofizik Mühendisi Recep Hayri Eren ve İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, yaptıkları açıklama ile Marmara'da yaşayanların gönlüne su serpti. Eren ve Gündoğdu, Marmara'da deprem üretecek bir gerilim olmadığını söyledi.

Çanakkale'de yaşanan depremler ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'in, "Bunlara alışık olmamız lazım. İstanbul için daha büyük depremler olması da sürpriz değil" sözleri ile tedirgin olan Marmaralıları rahatlatan açıklama, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yüksek Jeofizik Mühendisi Recep Hayri Eren ve İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'dan geldi. Marmara Denizi'nde şu an için deprem üretecek bir gerginlik gözlenmediğini dile getiren profesörler, vatandaşların korkacağı bir durum olmadığına vurgu yaptı.

"Marmara'da gerilim yok"

Çanakkale'de meydana gelen depremlerin deprem beklenen fayla bağlantısının olmadığını vurgulayan Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yüksek Jeofizik Mühendisi Recep Hayri Eren, " Çanakkale'de meydana gelen depremlerin Marmara'da beklenen depremle hiç bir ilişkisi yok. Her şeyden önce bunun net olarak bilinmesi gerekli. Kandilli Rasathanesi Müdürü ise Marmara Denizi'nde beklenen depremden bahsetti. Ancak bu depremin Çanakkale'de yaşanan depremlerin ardından yaşanacağını dile getirmedi. O Marmara'nın altından geçen fay hattında mutlaka bir kırılma yaşanacağını dile getirdi. Yani beklenen depremin er ya da geç meydana geleceğine vurgu yaptı. Zaten yapılan ölçümlerde bu fay hattında bir gerilim olduğunu göstermiyor. Fay hattında deprem üretecek bir gerilim şu an itibarı ile yok. Ben yakın bir sürede de burada bir deprem beklemiyorum" dedi.

"Değişkenler deprem göstermiyor"

Marmara'nın değişik noktalarında gözlem istasyonlarının bulunduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise "Bundan sonraki deprem Marmara Denizi'nde olacak demedi. Marmara'da 7'nin üzerinde bir deprem bekleniyor dedi ki bu zaten herkesin ortak görüşü. Şu anda bizlerin takip ettiği değişkenlerden aldığımız bilgiler, Marmara'da yakın zamanda bir deprem olacağının sinyalini vermiyor. Depremin elbette ki bizi bekleyecek hali yok ancak, bazı işaretleri oluyor. Zira 4-5 değişkeni eş zamanlı ölçümlüyoruz. Marmara'nın tüm kıyılarında da istasyonlarımız var. Onların bize gönderdiği değişkenler şu anda korkulacak, endişe edilecek bir durum olmadığını gösteriyor. Marmara Denizi'nde şu anda bir gerilim olmadığını net olarak söyleyebilirim. Çanakkale de olan depremlerin Marmara'da beklenen depremi tetiklemesi ise mümkün değil. Orada yatay depremler meydana geliyor, ancak bizde düşey depremler yaşanıyor. Yani deprem mekanizmaları çok farklı" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Oğuz Gündoğdu Çanakkale Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title