Haberler

Prof. Dr. Sabri Orman; Engelli Vatandaşlarımızı Filozof Gibi Görüyorum

Güncelleme:

Prof. Dr. Sabri Orman, "Engelli vatandaşlarımızı filozof gibi görüyorum" diyerek engelli vatandaşların kendileriyle her zaman barışık, huzurlu ve mutlu olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

3 Aralık dünya engelliler günü dolaysıyla Adıyamanlılar Vakfının düzenlediği panele katılan Prof. Dr. Sabri Orman, "Engelli vatandaşlarımızı filozof gibi görüyorum" diyerek engelli vatandaşların kendileriyle her zaman barışık, huzurlu ve mutlu olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı engellilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Bülent Buğday ve Engeliler Komisyonu Başkanı ressam Ayşe Işık tarafından organize ettiği dünya engelliler günü ile ilgili panel Vakfın çok amaçlı salonunda yapıldı. Programın sunuculuğunu yapan ve o güzel ses tonu ile programa şiir okuyarak başlayan Yusuf Öztürk katılımcılardan büyük alkış aldı.

Panele Dünya Bankası Yönetim Kurulu Üyesi prof. Dr. Sabri Orman, Engellilerden sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Engeliler Koordinasyonu Başkanı Barış Suluhan, Darülaceze Başkanı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, İBB Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hamdi Aydın, Türkiye Engeliler Derneği Başkanı İlyas Yıldız, Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Gürlevik, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyelerden Abdulgani Tekin, bazı yönetim kurulu üyeleri çok sayıda dernek başkanları ve engelli vatandaşlar katıldı.

Birçok dernek başkanların görüş ve düşüncelerin dile getirildiği panelin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı yönetim kurulu üyesi Bülent Buğday, "Engelliyiz veya özürlüyüz diye hayallerimizden ve hedeflerimizden asla şaşmamalıyız" diyerek engelli kardeşlerini bu anlamlı günde Adıyamanlılar Vakfında ağırlamaktan gurur duyduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Engeliler Komisyonu Başkanı ressam Ayşe Işık ise, romandan farksız hayat hikayesinden ve küçük yaşta hayata bağlanmak için verdiği mücadeleden bahsederek, geldiği durum itibariyle umutsuz ve çaresizlik döneminin artık geride kaldığını belirterek, geceye katılan bütün konuklara teşekkür etti.

AK parti İl Başkan Yardımcısı ve Engeliler Koordinasyonu Başkanı Barış Suluhan da, görevi süresince Türkiye'nin 81 iline 400 yakın engelli araba gönderdiğini, her insan engelli adayıdır ancak önemli olan yüreklerin engelli olmaması olduğunu kaydetti.

Darülaceze Başkanı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, hayatı anlamlı kılan en önemli faktör engelli vatandaşların cesareti ve azimliliği olduğunu belirterek, "Koşulların en muhteşem olanı engelli koşullardır" dedi.

Merkez bankası yönetim kurulu Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman ise, "Engelli vatandaşlarımızı filozof gibi görüyorum. Kendileriyle her zaman barışık, huzurlu ve mutlu olduğunu görünce gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Kendilerinde müthiş bir mucit var" dedi.

Programın sonunda ise engelli bir vatandaşın kendisinin icat etmiş olduğu akıllı klozet ile ilgili bilgiler verdi. Programın sonunda ise Adıyamanlılar Vakfı tarafından etkinliğe katılan bütün katılımcılara çiğköfte ikramında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Bankası Yusuf Öztürk Ayşe Işık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title