Haberler

"Peygambere Sevgi, Teröre Lanet Mitingi"

Güncelleme:

Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Peygambere sevgi, teröre lanet mitingi"ne SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ta katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak

"İslam Birliği'nin temelleri 1997'de, 8 İslam ülkesinin bir araya gelmesiyle İstanbul'da atılmıştır ama yazık ki Refah - Yol hükümeti işte o tür sebeplerden dolayı engellendi, yolu kesildi" dedi.

Partisince Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Peygambere sevgi, teröre lanet mitingi"ne katılan Kamalak, burada yaptığı konuşmada, hak ile batılın gayet net olarak ortaya konulduğunu ancak birilerinin hak yolcularını yolundan ayırmak için bir takım maskelerle ortaya çıktığını söyledi.

"Bu tür adi saldırılar karşısında, kin kusan, kainatın efendisine iftira atanlara karşı millet olarak tepkimizi en açık bir şekilde ortaya koymalıyız" diyen Kamalak, "Hangi partiden olursanız olun, ölçülerimiz bellidir. Dinimizde zina yasak ama uygulamada serbest, faiz yasak ama uygulamada serbest. Faiz bir dünya gerçeği diyorlar. Hayır, faiz bir dünya gerçeği değil. Küresel emperyalizmin bir gerçeğidir" şeklinde konuştu.

Kamalak, 1974 yılında Türk askerinin Kıbrıs'a çıktığında batılıların Türk uçaklarına benzin vermeyerek ambargo uyguladığını anlatarak, o zaman sadece bir ülke ve onun liderinin "tüm gücümüzle Türkiye'nin yanındayız" dediğini söyledi.

Bu ülkenin, Libya liderinin de Kaddafi olduğunu dile getiren Kamalak,

"Aradan 35 yıl geçtikten sonra, haçlılar Libya'dan, Kaddafi'den intikam aldılar. Sonunda linç edildi" dedi.

Kamalak, bütün sorunların çaresinin İslam Birliği'ni kurmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İslam Birliği'nin temelleri, 1997'de 8 İslam ülkesini bir araya getirilmek üzere dünya başkenti İstanbul'da atılmıştır. Ama yazık ki Refah - Yol hükümeti işte o tür sebeplerden dolayı engellendi, yolu kesildi. Ondan sonra yüzüstü bırakıldı."

-Abdüllatif Şener-

Mitinge katılan kapanan Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı Abdüllatif Şener de yaptığı konuşmada, "Müslüman, inançlarına sahip olandır. İnançlarına saldırıldığı zaman gerekli tepkiyi ortaya koyandır" dedi.

Son yıllarda dünyanın dört bir tarafında, Müslümanlar rencide edilirken, duyarlılık ve inançlarına hakaretler yapılırken, Türkiye'de gür bir ses ve duyarlılığın görülmediğini belirten Şener, zaman zaman Saadet Partisi'nin ortaya koyduğu tepkiyi, bu ülkede meydanlarda artık göremediğini kaydetti.

Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan'ın sesinden mesajların dinletildiği mitingde, ellerinde "Savaş değil, barış', "Peygambere sadakat şerefimizdir", "Biz Türküz, biz Kürdüz, hepimiz tek milletiz", "Teröre lanet, kardeşliğe evet" yazılı dövizler taşıyan partililer, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title