Haberler

Palandöken'de Ay Işığında Kayak Keyfi

Güncelleme:

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen tatilciler, otellerin ışıklandırdığı pistlerde ay ışığı altında kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen tatilciler, otellerin ışıklandırdığı pistlerde ay ışığı altında kayak yapıyor.

PALANDÖKEN'İN YILDIZI PARLIYOR

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'ndan 6 yıl sonra Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ni (EYOWF- 2017) yapmaya hazırlanan Palandöken'in yıldızı giderek parlıyor. Son model teknik donanım ve Avrupa'nın en uzun kayak pistlerine sahip Palandöken, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı turistin akınına uğradı.

SEZON NİSAN ORTASINA KADAR SÜRÜYOR

Tüm pistlerin suni kar yapma makineleri ile donatıldığı Palandöken'de Aralık ayının ilk haftası başlayan kayak sezonu Nisan ayının ortalarına kadar devam ediyor.

AY IŞIĞI ALTINDA KAYAK YAPIYORLAR

Kar garantili tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyan Palandöken'de turistler, Polat Erzurum Resort Otele ait çam ağaçları arasından geçen ışıklandırılmış pistlerinde gün batımı ya da ay ışığının muhteşem görüntüsü altında kayak yapıyor.

Palandöken'in ışıklandırılmış pistlerine çıkan tatilciler, kayak yapmadan önce bir süre pistlerde oturup kent merkezini izliyor.

"BU ZEVKİ HERKESİN YAŞAMASINI İSTERİZ"

Palandöken'de dolu dolu bir tatil geçirdiklerini ifade eden kayakçılardan Nesrin Gül, "Palandöken'in muhteşem manzarası eşliğinde kayak yapmak büyük bir zevk veriyor. Işıklandırılmış pistlerinde gece yarısına kadar kayak yapabiliyoruz. Her kayışımızda kendimizi bir yıldıza parlatıyoruz. Bu zevki herkesin yaşamasını isteriz. Palandöken'de kayağın yanı sıra düzenlenen eğlenceler sayesinde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz" dedi.

"EN UZUN PİSTİMİZ 14 KİLOMETRE"

Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akca, Palandöken'in kent merkezine 5, hava limanına ise sadece 15 dakika uzaklıkta olduğunu belirtti.

Palandöken'e gelenlerin 'kar az yağdı, çok yağdı' gibi derdi olmadığını ifade eden Akca, "Gece kayak yapılan aydınlatmalı pistin uzunluğu 4 kilometre. En uzun pistimiz ise 14 kilometre. Otelimizin özel pistinde kayanlar istediklerinde kaç kilometre hızla kaydığını görebiliyor. Yaklaşık 400 metrelik uzunluktaki pistte ise kayakçı düğmeye basıp kayak yaparken videolarını çekebiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Palandöken Erzurum Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title