Haberler

Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda iftar programı düzenlendi

Güncelleme:

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd ve İstanbul Başkonsolosu Numan Aslam ile Türk ve yabancı diplomatlar iftar programında bir araya geldi. İftar sonrası konuşmalar yapıldı ve Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk vurgulandı.

Pakistan'ın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Başkonsolosluğu'nda iftar programı düzenlendi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd ve İstanbul Başkonsolosu Numan Aslam ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve farklı ülkelerin İstanbul'daki diplomatik temsilcileri iftar programına katıldı.

Davetlilere iftarda Pakistan'ın yöresel yemekleri ikram edildi, ardından Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Aslam, bir selamlama konuşması yaparak tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Aslam'ın ardından konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ercan, "Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkiler köklü bir geçmişe dayanmakta, sağlam temeller üzerine inşa edilmekte, her alanda sürekli gelişen ve güçlenen bir dostluk ve kardeşlik oluşturmaktadır." dedi.

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Pakistan'ın arama kurtarma ekipleri, tıbbi malzeme ve acil yardım gönderdiğini hatırlatan Ercan, bu dayanışma ve desteğin unutulmayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan İstanbul Türkiye Ankara İftar Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title