Haberler

Otomotiv sektörü Avrupa devleriyle teknolojide aynı dili konuşacak

Türk Telekom Avrupa Otomotiv Endüstrisi'nin ENX sertifikasyonunu alarak dünyada bu sertifikaya sahip 6 operatör arasına girdi.

Böylece Türk otomotiv sektörü Avrupa otomotiv sektörü ile aynı iletişim ağına dahil olurken, sertifikalanmış güvenli iletişim sayesinde rekabet avantajı sağlama olanağı doğdu.

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, Avrupa Otomotiv Endüstrisi'nin ENX (European Network eXchange) sertifikasyonunu alarak TT ENX hizmetini duyurdu. Alınan bu sertifikasyonla ENX, Türk Telekom'un şebeke iletişiminin yeterlilik seviyesini ve TT ENX hizmetinin sektörel bazda Türkiye ile Avrupa arasında ticaret köprülerinden birisini oluşturabileceğini onaylamış oldu. TT ENX hizmeti, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliği ile hayata geçiriliyor.

TT ENX, sektör tabanlı güvenli bir VPN (virtual private network) hizmeti sunuyor. Bu hizmetle, Avrupa otomotiv endüstrisi ağı ENX'e bağlı olan Türk otomotivciler, finanstan sigortacılığa, medya ajanslarından reklam ajanslarına uzanan geniş yelpazede yer alan otomotivle ilişkili tüm kurumlarla ve tedarikçilerle, etkin ve güvenli bir şekilde iletişim olanağı bulacaklar.

Dünya devleri arasında

British Telecom, Orange Business Services, T-Systems, Telefonica ve Verizon gibi önde gelen operatörlerin ardından bu hizmeti vermeye başlayan Türk Telekom, bu gelişmeyle dünyada ENX kullanıcılarına iletişim hizmeti sunma onayı alan sınırlı sayıdaki operatörden biri konumuna geldi. ENX kullanan ve sayıları sürekli artan 500'ün üzerindeki otomotiv üreticisi ve tedarikçisi, Avrupa pazarının yanı sıra bir sonraki adımda kapsamı genişletilecek ağ sayesinde bu sertifikadan özellikle rekabet açısından önemli faydalar elde edebilecek.

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, toplantıda yaptığı konuşmasında, Türk Telekom'un teknolojiye ve altyapıya yaptığı yatırımlara devam ettiğini belirterek "Türk Telekom olarak, altyapıdan dağıtım ağına, insan kaynaklarından yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine, birçok alanda yatırım yapmaktayız. Bir yandan operasyonel süreçlerimizi iyileştirme ve verimliliği artırma yönünde projelerimizi hayata geçirirken, diğer yandan Ar-Ge ve inovasyona yönelmiş bulunuyoruz. Altyapı gücümüzün ve kalitesinin uluslararası düzeyde onay görmüş olması bizleri mutlu ediyor. Kaliteli altyapımız üzerinden sağlayacağımız hizmetlerin sektörlere değer yaratıyor olması ve onları yurtdışı pazar rekabetinde öne çıkarması bizleri ayrıca sevindiriyor" dedi.

Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel ise, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: "Otomotivle ilgili sektörlerin herhangi bir sistem uyumluluğu kaygısı taşımadan güvenli ve etkin biçimde iletişim kurmasına olanak sağlayan ENX hizmeti, dünyada çok az sayıda operatör tarafından sunulabilen önemli bir katma değerli hizmet olma özelliği taşıyor. Türk Telekom'un böyle bir hizmeti verebiliyor olması hem şirketimiz hem de Türkiye adına son derece heyecan ve gurur verici bir gelişme. TT ENX hizmeti, Türk Telekom'un giderek genişleyen hizmet portföyünde sektörel çözümlere de odaklandığını vurgulamak açısından da iyi bir örnek oluşturuyor."

Türk Telekom'dan dünya devleriyle yarışan hizmet

ENX Genel Müdürü Lennart Oly, ENX hizmeti ile ilgili olarak "Türk Telekom'un da dünyadaki seçkin iş ortaklarımız arasına katılmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu işbirliği, otomotiv ve ilgili sektörler açısından gerek Avrupa gerekse dünya çapında sunduğumuz hizmetlerin daha da gelişmesine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor" dedi.

OSD Genel Sekreteri Dr. Ercan Tezer ise konuyla ilgili olarak "TT ENX hizmeti ile birlikte otomotiv endüstrisi Avrupa Birliği ile uyum sürecinde, lojistik ve iletişim alanında da entegrasyona ulaşacak. TT ENX sayesinde kurulacak bağlantı ile yüksek hız ve kapasiteli, güvenli bir iletişim ve özellikle data transferi olanağı sağlanacak. Bu onayla uluslararası arenada rekabet edecek bir hizmet yaratan Türk Telekom, aynı zamanda ENX ile otomotiv sektörüne özel bir iletişim ağı kurmuştur. Bu ağın tüm üyeleri, OSD tarafından işletilecek ENX Business Unit'in onayı ile belirlenecektir" dedi.

Yalnızca otomotivciler değil birçok sektör yararlanacak

TAYSAD Genel Sekreteri Özlem Gülşen de TT ENX hizmeti hakkındaki görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: "TAYSAD üyelerinin uluslararası projelerde müşterileri ile data transferlerinde daha hızlı, daha güvenilir ve daha az maliyetli ortak bir platformda buluşmalarını sağlayacak TT ENX projesi otomotiv sanayimiz açısından önemli bir adımdır. Türk Telekom firmasının çözüm ortaklığı ve paydaşımız OSD'nin işbirliği ile hayata geçirilen bu projede TAYSAD olarak yer almamız üyelerimize ileriye dönük pek çok avantaj ve fırsat sunacak. TT ENX projesi sadece otomotiv sanayi için değil; diğer sektörler açısından da faydalanılabilecek, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacak bir projedir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title