Haberler

ÖSYM'den LYS Adaylarına Sürpriz

Güncelleme:

ÖSYM Başkanı Ali Demir "LYS'ye giren öğrencilere bir sürprizimiz olabilir" dedi.

15 Haziran 2013 12:06 (Son güncelleme 15 Haziran 2013 12:19)

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçlarının erken açıklanması konusunda adaylara sürpriz yapabileceklerini bildirdi.

SINAV BİNALARINI İNCELEDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, LYS Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) öncesi Yemen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Abdullah Al-Hamidi ve beraberindeki heyetle sınav yapılacak binaları inceledi.

"BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI"

Ali Demir, AA muhabirine, kurum sınavı da olsa üniversiteye giriş sınavı da olsa yaptıkları tüm sınavlarda aynı güvenlik tedbirlerini uyguladıklarını söyledi. LYS sınav evraklarının, çarşamba gününden itibaren çok yüksek güvenlik tedbirleri içerisinde illere gönderildiğini belirten Demir, bu sabah itibarıyla depolardaki evrakların sınav binalarına dağıtıldığını, emniyet görevlileri, kuryelerle sınav güvenliği açısından bütün tedbirlerin alındığını dile getirdi.

"ÖSYM'NİN YENİ STANDARTLARI"

YGS'de sonuçlarının hızlı açıklanmasının, "rekor" olarak algılandığını belirten Demir, ancak bunun "ÖSYM'nin yeni standartları" olarak ifade edilmesinin yerinde olacağını vurguladı.

LYS SÜRPRİZİ

ÖSYM'nin LYS sonuçlarını da en kısa zamanda açıklamak için her türlü hazırlığı yaptığının altını çizen Demir, "Bunda da benzer bir çalışma yapılacak. Bundan sonra bütün sınavlarımızda aynı olacak. Çünkü ciddi şekilde sınav sistemimizi organize ediyoruz, bilişim altyapımızı düzenledik. Dolayısıyla bu bizim için artık sıradan bir olay haline gelmiştir. Şu anda tarih vermek mümkün değil. Takdir edersiniz ki 81 ilde yaptığımız sınav, bütün bu evrakın gitmesi gelmesi, onların taranması okunması bir zaman alacaktır. Ancak hedeflediğimiz çok güzel bir sürprizimiz yine olacak" dedi.

"DİPLOMA NOTLARI E-OKUL ÜZERİNDEN ALINACAK"

Bu yıl ilk kez diploma notlarının e-okul üzerinden alınacağını bildiren Demir, "Şu anda bu bilgileri almış durumdayız. Pazartesi günü adayların diploma notlarını, e-okul üzerinden incelenmek üzere tüm adaylara açacağız, kontrol etmelerini isteyeceğiz. Düzeltme gerekiyorsa e-okul üzerinden düzeltip, bize yeniden bilgi girişi olacak. Bu, bizim hesapları yapmamızı, sonuç açıklamamızı da hızlandıracak bir etki oluşturacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Al Yemen Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title