Haberler

Osmangazi'den Bulgaristan'da sünnet şöleni

Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla Bulgaristan Haskovo ve Kırcaali'de düzenlenen sünnet şöleninde 200 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla Bulgaristan Haskovo ve Kırcaali'de düzenlenen sünnet şöleninde 200 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Balkanlar'daki tarihi, kültürel ve kardeşlik ilişkilerini güçlü bir şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan'ın Haskovo ve Kırcaali şehirlerinde toplu sünnet şöleni düzenledi. Haskovo Bölge Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen programa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Haskovo Bölge Müftüsü Basri Bekir Eminefendi, sünnet çocukları ve aileleri katıldı. Türkiye'den ve Bulgaristan'dan gelen hafız ve imam hatiplerin Kur'an-ı kerim tilavetinin ardından ilahiler ve dualar okundu.

Soydaşların büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkanlar ile Türkiye arasında gönül köprüleri kurduklarını belirterek, "Balkanlar'daki soydaşlarımız bizlere Osmanlı'nın emanetidir. Bu topraklarda yaşayan soydaşlarımızla bir araya gelmekten çok mutluyuz. Belediye olarak Kosova'da, Makedonya'da Bosna Hersek'te, Bulgaristan'da birçok tarihi eseri yenilediğimiz gibi ramazan ayında iftar sofralarında buluşuyor, sünnet şölenleri düzenliyoruz. Bu faaliyetlerle kardeşlik duygularımızı pekiştiriyoruz. Gönül bağımızı her zaman koruyacağız. Geleneklerimize sahip çıkıp, kültürel mirasımızı geleceğe aktarıyoruz. Bulgaristan'daki geleneksel sünnet şölenini bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Sünnet olan evlatlarımıza aileleriyle birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Haskovo Bölge Müftüsü Basri Bekir Eminefendi de sünnet şölenine katkılarından dolayı Başkan Dündar'a teşekkür etti. Dündar, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Dündar, Bulgaristan programı çerçevesinde Türkiye'nin Filibe Konsolosu Hüseyin Ergani'yi de ziyaret etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Bulgaristan Osmangazi Kırcaali Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title