Haberler

Organ Bağışındaki İlginç Engel

Ordu Barosu ve Ordu Tabipler Odası ortaklığında düzenlenen ‘Organ Bağışı’ konulu konferans Ordu Üniversitesi Morfoloji konferans salonunda gerçekleştirdi.

Ordu Barosu ve Ordu Tabipler Odası ortaklığında düzenlenen 'Organ Bağışı' konulu konferans Ordu Üniversitesi Morfoloji konferans salonunda gerçekleştirdi.

İstanbul Bilim Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cemal Ata Bozoklar ile Tıp Hukuku Derneği Başkanı Av. Sunay Akyıldız'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Ordu Barosu Başkanı Av. Oktay Çanak, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Haktanır, Ordu Tabipler Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Ordu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Selçuk Yücesan ve Medical Park Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı'nın yanı sıra çok sayına davetli ve öğrenci katıldı.

"BEYİN ÖLÜMÜ ÇOK ORGAN BAĞIŞI YOK"

Konferansta ilk konuşmayı yapan İstanbul Bilim Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cemal Ata Bozoklar, organ naklinin Türkiye'de istenilen seviyede olmadığını söyledi. Bozoklar, 2012 yılında Bin 478 beyin ölümü gerçekleştiğini ancak organ bağışlayanların sayısının 349, 2013 yılında ise Bin 709 beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen organ bağışlayanların sayısının 379 olduğunu vurgulayarak, "Organ bağışında istenilen noktada değiliz. Halk bu konuda tam anlamıyla bilinçlendirilemedi. Bu durum organ mafyası gibi bir algıyı ortaya çıkarıyor ve Türkiye uluslararası arenada zor durumlarda kalıyor. Dolayısıyla beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailelerinin bu konuda sağlıklı bir şekilde ikna edilmesi gerekiyor" dedi.

ORGAN BEKLEYENLERDE İLGİNÇ İSTATİSTİK

Tıp Hukuku Derneği Başkanı Av. Sunay Akyıldız da konuşmasında ilginç bir araştırma sonucuna yer verdi. Organ nakli bekleyen hastalar üzerinde yapılan araştırmada, organ bekleyen hastaların yüzde 87'sinin bu duruma düşmeden önce 'organ bağışı' yapmayı düşünmediğinin ortaya çıktığını belirten Akyıldız, "Türkiye'de organ nakli yetersizliğinin en önemli nedeni organ bağışının azlığıdır. Oysa organ bağışı insanın yapabileceği en büyük yardımdır. Ne yazık ki ülkemizde organ bağışları, aile arasındaki anlaşmazlıklar, donör görünüşünün ve vücut bütünlüğünün bozulacağı endişesi, dini, kültürel ve sosyal nedenler, ölümü kabullenmeme ve beyin ölümünü anlamama nedenlerinden dolayı reddediliyor" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tabipler Odası Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title