Haberler

Ordu'da Festival Coşkusu

Ordu Belediyesi'nce bu yıl 8'ncisi düzenlenen "Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali" kortej yürüyüşü ile başladı.

Ordu Belediyesi'nce bu yıl 8'ncisi düzenlenen "Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali" kortej yürüyüşü ile başladı.

Kültür Turizm Bankalığı, Ordu Belediyesi ve Tiyatro, Opera, Bale Çalışanları Vakfı (TOBAV) işbirliği ile bu yıl 8'ncisi düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu(OBKT) önünden başlayan kortej yürüyüşünde Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Okur, Özer Karadağ, TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent ve festivale katılan Çin, Hindistan, Polonya, İran'ın da içlerinde bulunduğu 10 yabancı ülkenin ve ülkemizden katılan 10 tiyatro gurubu yer aldı.

Kortej yürüyüşünde tiyatrocular Ordululara karanfil dağıtırken, yürüyüş Ordu Atatürk Anıtı'nda son buldu. Çelenk sunumu ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan TOPAV Başkanı Tamer Levent, "Biz Ordu gibi illerimizde gerçekleştirdiğimiz festivallerimizle övünüyoruz. Biz artık çocukları Ordu şehrinde el ele tutuşarak kişilikli bir şekilde tiyatroya gittiklerini, oyundan çıktıktan sonra oyun hakkında bir birleriyle görüştüklerini görüyoruz. 8 yıl önce 7 yaşındayken Ordu'ya gelen bir çocuğun bugün 15 yaşında olacağını düşünecek olursak, kültürlü, hayata dair özgüvenli kişilikli gelişen bir kuşak yetişiyor. Bir ülkede sanatın genel olarak benimsenmesi ve desteklenmesinde örnek olacak bir durumdur. Biz Ordu gibi illerimizde gerçekleştirdiğimiz festivallerimizle övünüyoruz" dedi.

TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent'in ardından konuşan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, hedeflerinin tiyatro salonlarından sokaklara kadar tüm kenti tiyatro ile harmanlamak olduğunu belirtti. Başkan Torun, "Tiyatro Sanatı, insanlık tarihi boyunca halkın sıkıntılarını sahneye

taşıyarak demokratik toplumun gelişimine büyük katkı sundu. Toplumların bilinçlenmesi için sahne aldı. Bireyin özgürleşmesi için sahne aldı. Günümüzün aydın insanı da bu nedenle televizyon koltuğunun verdiği konforu bırakıp tiyatro sanatının peşine gidiyor. Sanatçıların

medya süzgecinden geçmemiş repliklerini doğrudan sanatçının yorumuyla izleyebiliyor. Tiyatro sanatının gelişimini ve yaygınlaşmasını bu nedenle çok istiyorum. Geçtiğimiz yıl 23 bin seyirciyle tiyatroyu buluşturduk. Bu yıl ise on yerli ve on yabancı olmak üzere toplamda yirmi

tiyatro gurubu ile daha çok kişiyi tiyatro ile buluşturmak istiyoruz. Hedefimiz tiyatro salonlarından sokaklara kadar tüm kenti tiyatro ile harmanlamaktır" diye konuştu.Konuşmaların ardından çelenk koyma töreni de halk oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tamer Levent Seyit Torun Karadeniz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title