Haberler

Opera Sanatçısı Avrupa'da İslamiyet'i Anlatıyor

Güncelleme:

Helen Ramos, Almanya'da tanıştığı Türk eşinden İslamiyet'i öğrendikten sonra şimdi İslamiyet'i kötü bilen Avrupalılara İslamiyet'i anlatıyor.

Filipinler'de doğan ve Hollandalı bir papaz tarafından büyütülen Helen Ramos, Almanya'da tanıştığı Türk eşinden İslamiyet'i öğrendikten sonra şimdi İslamiyet'i kötü bilen Avrupalılara İslamiyet'i anlatıyor.

Filipinler'de fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve Hollandalı bir papaz tarafından yetiştirilen Helen Ramos, 5 yaşında müziğe başladı. Kilisede çok aktif olarak çalışan ve opera müziği ile ilgilenen Helen Ramos, Filipinler'in en büyük konservatuvarını birincilikle bitirdi ve opera üzerine kariyer yaptı. Filipinler'de verdiği büyük konserlerin ardından yurt dışında kariyer yapmak isteyen Helen Ramos'un hayatı Almanya'da tanıştığı bir Türk sayesinde değişti.

Dinine aşırı bağlı bir Katolik olan ve İncil'i sürekli koltuğunun altında taşıyan Helen Ramos, Almanya'da tanıştığı Sinan Sağlam'dan İslamiyet hakkında bilgi sahibi olmaya başladı. Almanya'da hem ikinci konservatuvar eğitimini alan hem de İslamiyet üzerine 2 yıl araştırma yapan Helen Ramos, dininin kendisini yanlış yönlendirdiğinin farkına vararak Müslümanlığı seçti, Türk vatandaşı olan Sinan Sağlam ile hayatını birleştirdi. Müslüman olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Ayşenur ismini alan sanatçı, çok sevdiği sahnede şarkı söylemeyi bıraktı. Dininin gereği olarak kapanan ve sadece evinde beste yapan Ayşenur Helen Sağlam, 2006 yılında yeniden sahneye çıkmaya başladı ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde konserler veriyor. Müslümanları kötü tanıyan Avrupalılara besteleri ile mesaj gönderen Ayşenur Helen, binlerce Avrupalıya konserler vererek onları İslamiyet'e davet ediyor.

17 yıl önce İslamiyet'i seçen ve Sinan Sağlam ile evlenen Ayşenur Helen, bugün 3 çocuğu ile birlikte mutlu bir hayat sürerken, çok sevdiği Ramazan ayını eşinin memleketi olan Samsun'da geçiriyor. Eşi sayesinde İslamiyet'i tanıdığını belirten Ayşenur Helen Sağlam, "İslamiyet'i öğrenince benim dinimin beni çok yanlış yönlendiğini anladım. Allah'ı çok sevdiğim için kapandım. Allah böyle istediği için kapandım. Bestelerimle insanlara mesajlar vermek istiyorum, onların gözlerinin açılmasına yardımcı olmak istiyorum. İslamiyet'e yönlendirmek istiyorum. Müslümanları terörist gibi görüyorlar. Yavaş yavaş bu düşünceler değişiyor" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sinan Sağlam Filipinler Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title