Haberler

Omicron varyantı nedeniyle Koç ve Boğaziçi üniversitelerinde online eğitim kararı alındı

Güncelleme:

Yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte her şey oluna girdi derken daha hızlı bulaşma özelliği olan Omicron varyantı ortaya paniğe neden oldu. Bazı üniversiteleri online eğitim için tekrar harekete geçtiği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Omicron varyantına ilişkin bir açıklama yayımlamış ve kalabalık illerde görülen yeni vakaların yüzde 10'dan fazlasının Omicron varyantı kaynaklı olduğunu belirtmişti.

KOÇ VE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTELERİNDE ONLİNE EĞİTİM DÖNEMİ

Dünyayı da etkisi altına alan ve kısıtlamaları geri getiren varyant, ülkemizde de tedirginlik yarattı. Bu nedenle bazı üniversitelerde uygulamalı dersler hariç tüm derslerin online yapılması kararlaştırıldı.

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Üniversite, iki haftalık çevrimiçi sürecin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online düzenleneceğini duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022'ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini açıkladı.

DİĞERLERİ DE HAZIRLIK YAPIYOR

Diğer üniversitelerde de bu konu ile ilgili hazırlıklara başlandığı öğrenildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Koç Üniversitesi Omicron Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title