Haberler

Okullarda ''Edeb-i Hayat Okumaları'' başladı

Büyükşehir ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ''Edeb-i Hayat Okumaları'' projesinde okullar okuma etütleri başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Edeb-i Hayat Okumaları" isimli kitap okuma projesi hayata geçiriliyor. Kocaeli'nde öğrenim görmekte olan özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik proje kapsamında, ortaöğretim öğrencileri Mustafa Kutlu'ya ait eserleri, ortaokul öğrencileri ise Cahit Zarifoğlu'na ait eserleri okumaya başladı. Öğrenciler bu kitaplar üzerinden sınava tabi tutulacak.

OKULLARDA KİTAP OKUMA BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje çerçevesinde okullar tarafından yapılan başvuru ile yarışmaya katılacak öğrenciler belirlendi. Okuma yarışmasına katılacak öğrencilere kitaplar dağıtıldı ve okuma etütleri başladı. Bu kapsamda İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmit Ulubatlı Hasan Ortaokulu, Çayırova Şehit Er Mücahit Okur İmam Hatip Lisesi, Çayırova Atatürk Ortaokulu, Gebze Anadolu Lisesi ve diğer okullarda kitap kurtları yerlerini aldı.

29 NİSAN'DA SINAV

Edeb-i Hayat Okumaları" kitap okuma projesi, öğrencilere; Türkçe'yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, güven duygusu kazandırmak, bilim ve sanat eğilimi sağlamak, milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amacını taşıyor. "Edeb-i Hayat Okumaları" kitap okuma projesinin 29 Nisan'da sınavı yapılacak. 5 Mayıs'ta sonuçların ilan edilmesi sonrası 13 Mayıs tarihinde Kocaeli Kitap Fuarı'nda ödül töreni düzenlenecek.

DERECEYE GİRENLERE ALTIN

Dereceye giren yarışma birincisi öğrenciye 3 tam altın, ikinciye 2 tam altın, üçüncüye 1 tam altın ödülü verilecek. Yarışmanın dördüncüsü öğrenciye Sait Faik Abasıyanık Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), beşinciye Ömer Seyfettin Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), altıncı ve yedinciye Cahit Zarifoğlu Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), sekizinciye Sebahattin Ali Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), dokuzuncuya Cemal Şakar Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), onuncuya ise Cihan Aktaş Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın) ödülleri verilecek. Dereceye giren öğrencinin danışman öğretmelerine de aynı ödüller verilecek. Dereceye giren öğrencinin okuluna ise birinci, ikinci ve üçüncüye Katılım Belgesi + Mustafa Kutlu Kitap Seti + Bilgisayar diğer dereceye giren okullara ise kitap seti ödülü verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Cahit Zarifoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
title