Haberler

OKS Sonuçları Yarın Açıklanıyor

Ortaöğretim Kurumları Sınavı Yarın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Tarafından Açıklanacak. Sonuçlar Aynı Gün Http://www.meb.gov.tr İnternet Adresinden de Duyurulacak.

Ortaöğretim Kurumları (OKS) sınavı yarın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacak. Sonuçlar aynı gün http://www.meb.gov.tr internet adresinden de duyurulacak.

OKS sonuçları yarın saat 10.00'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://meb.gov.tr internet adresinden de duyurulacak olan sınav sonuçlarına göre, 2007-2008 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine öğrenci yerleştirilecek.

OKS-Türkçe-Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik-Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek. Fen liselerine ve Anadolu sağlık meslek lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS-MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://oks2007.meb.gov.tr veya http://www.meb.gov.tr adresli internet sitesinden yapılabilecek.

Velilerin bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla yapacağı tercihler, 11-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, en fazla 20 okul tercih edebilecek.

Tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek. Tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 8 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 9-14 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları da 20 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title