Haberler

Nusaybin'de IŞİD Protestosundan Sonra Olaylar Çıktı

Güncelleme:

Nusaybin'de IŞİD'i protesto yürüyüşünün ardından olaylar çıktı. Bir grup, polise molotof kokteyli ve havai fişek attı. Polis, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale edip grubu dağıttı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği bombalı saldırıları protesto yürüyüşünün ardından olaylar çıktı. Bir grup önlem alan polis ekiplerine molotof kokteyli ve havai fişek atarken, polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale edip grubu dağıttı.

IŞİD PROTESTO EDİLDİ

Nusaybin'de IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği ve 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılar DBP öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Fırat Mahallesi Şirin Sokak üzerinde toplanan ve aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli'nin de bulunduğu kalabalık Abdullah Öcalan, PKK ve YPG lehine sloganlar atarak Mitanni Kültür Merkezi önüne yürüdü. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından toplanan kalabalık 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kalabalığa konuşan DBP Nusaybin İlçe Başkanı İdris Yavuz, IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırıyı kınadıklarını belirterek, "DAİŞ çeteleri devletlerin desteğiyle barbarca katliamlarını sürdürüyor. Özellikle mübarek Ramazan ayında yapılan bu saldırılara karşı sessiz kalan tüm kesimlerinin buna karşı ayağa kalması gerekir. AKP sürekli olarak Kürtlerin mücadelesine karşı DAİŞ'i kalkan olarak kullanıyor. Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren kan politikasından AKP ve DAİŞ'i vazgeçmesi gerekiyor" dedi.

BİR GRUP, POLİSE MOLOTOF ATTI

Protestocular daha sonra bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Sakarya Caddesi üzerinde toplanan bir grup ise burada önlem alan polis ekiplerine molotof kokteyli ve havai fişek attı. Polis ekipleri de gruba gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından grup ara sokaklara kaçıp, dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Kobani Mardin Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500

Yorumlar (146)

Molla Kadir:

DAİŞ sokağa çıkınca Polis yok meydanda kürtler çıkınca Asker bile Yolluyorlar

36
58
yanıtYanıtla
boyabatlı bozkurt:

daeş ne zaman sokağa çıktı. kürtlerden başka sokakta olan mı var. sokak köpeği gibisiniz maşallah. kulübenize girin artık. yoksa belediye vurur falan.

yanıt1
yanıt0
Castielm@m.mm@m.m:

Haklısın.polis niye çıkıyor ki.bıraksın sizi yakın yıkın ortalığı.nasılsa siz zarar göreceksiniz yaşadığınız yeri mahvederek.akıl mantık yok olmuş ya sizde.ışid kobanide kardwşim dediklerinizi öldürüyo sen gelmiş burayı yakıp polisi taşlıyosun.ne alaka ya.korkaksınız.valla korkaksınız artık yüzde yüz eminim.

yanıt1
yanıt0
koli:

Agzimi bozacam Mubarek gunde sana Dais in Turkiyede ne isi var, begenmeyen ceksin gitsin gecin Kuzey Iraka bidahada gelmeyin

yanıt2
yanıt0
:

PKK BARAJI AŞTI DİYE PİLAV DAĞITIP ŞENLİK YAPAN CHP TEŞKİLATINA, SEÇİM AKŞAMI ''SONUÇDAN MEMNUNUM, HDP BARAJI AŞTI'' DİYE GÖBEK ATAN KEMAL VE AVANESİNE, SEVİNÇDEN HAVALARA UÇAN E. ÇÖLAŞAN, U. DÜNDAR, MİRGÜN CABAS, C. ÖZDEMİR, AYŞE ARMAN, PELİN BATU, C. MUMCU VS KEMALİSTLERE, DEMİRTAŞA SIRITARAK ''İYİ SİLKELEDİK'' DİYEN ŞAFAK PAVEY''E, AİLECE OYLARINI PKK''YA VERDİKLERİNİ SÖYLEYEN CHP VEKİLİNE, NAMUS OLAN OYUNU -SIRF SİYASİ FIRILDAKLIK ADINA- BUNLARA SATAN TÜM CHP''LİLERE KAPAK OLSUN!

70
13
yanıtYanıtla
kenan:

gidin savaşın. . çok değil şurada bir yıl önce tel örgüleri açtılar gidip 2 saat sonra geri girmeye çalıştınız sınırdan. sizden hiç bir şey olmaz.

59
15
yanıtYanıtla
kafkas kartalımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ULAN MANYAKMISINIZ NESİNİZ OLAYLAR NERDE OLUYOR. SİZ TÜRKİYEYİ KARIŞTIRIYORSUNUZ. SIKIYSA KOBANİYE GİTSENİZE.

49
19
yanıtYanıtla
cevomobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hainler defolun gidin kobeniye huzuru bozmayın ülkenin hainler

51
15
yanıtYanıtla
siirtlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

protesto edeceğinize kobaniye gidin tırsaklar.

50
13
yanıtYanıtla
mehmet aygunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mardinli olarak bu yürüyüşü kınıyorum

48
15
yanıtYanıtla
Tüm 146 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title