Haberler

Muş'ta "Okul Sporları Değerlendirme ve Planlama Toplantısı" düzenlendi

Güncelleme:

Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında, "Okul Sporları Değerlendirme ve Planlama Toplantısı" gerçekleştirildi.

Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında, "Okul Sporları Değerlendirme ve Planlama Toplantısı" gerçekleştirildi.

Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle "Hem Sporda Hem Okulda Başarı" mottosuyla gençlik merkezinde spor yatırımları değerlendirildi.

Vali Çakır, yaptığı konuşmada, kentin okul sporlarında bekledikleri yerde bulunmadığını belirterek, bu durumu değiştirmek istediklerini söyledi.

İdareciler olarak öğretmen ve antrenörlere çalışma zemini, maddi konularda yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Çocuğa baktığınızda onların notunu verecek olan sizlersiniz. Çünkü siz bunun eğitimini aldınız. Bizim işimiz de çocukları sizlerin kontrolüne vermek, onları sporla buluşturmak. Çocuğun spor yaptığında derslerinde başarı elde ettiğini, fit bir fiziğinin olduğunu ve çok daha disiplinli olduğunu gözlemledim. Çocuk enerjisini sporda atıyordu ve dolayısıyla stres yapacak unsurlardan uzaklaşmış oluyordu. Bu çocuklar bizlere emanet. Dünyanın en güzel işini yapıyorsunuz. Sporla ve çocuklarla ilgilenmek dünyanın en güzel işidir. Muş, bu anlamda bir derya. Çünkü Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip üçüncü iliz. Yeter ki siz bu çocuklara yaklaşmasını bilin ve bu çocukları yeteneklerine göre kategorize edin."

Çocukların, gençlerin sağlıklı bireyler olmalarını sağlamaları gerektiğini aktaran Çakır, "Sporun birleştirici, bütünleştirici kardeşlik rolünü toplumun her kesimine yaygınlaştırmak çok önemli. Eğer buna seyirci kalırsanız hem ülkemize olan borcunuzu hem gençlerimize olan borucunuzu sizler de bizler de tam ifa etmemiş oluruz. Onun için lütfen bu işi çok ciddiye alın. Spor salonlarımızın tamamı sizlerin emrinde. Hep beraber el ele vereceğiz ve rakamları yüzde 100'ün üzerinde artıracağız."

Düzenlenen toplantının ildeki en önemli toplantılardan biri olduğunu vurgulayan Çakır, "Eğitim hayatında, sosyal hayatta başarılı olmak istiyorsak mutlaka spora ağırlık vereceğiz. Her çocuğa uyan bir spor branşı vardır. Bunu keşfedecek ve uygulayacak olanlar sizlersiniz." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise çocukların ve gençlerin bedensel zekalarının ve gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında beden eğitimi öğretmenlerinin çok büyük rolünün olduğunu belirtti.

Muş'taki gençlerin kros dalında dünya şampiyonu olduğunu anımsatan Kıvanç, "Biz bunları unutmadık. Bireysel anlamda çok sayıda başarımız bulunmaktadır. Geçen yıl bilek güreşi, kriket, güreş, kayak ve karate dallarında Türkiye birinciliği aldık. Birçok dalda da bölge birinciliklerimiz var." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir de, "Ortak paydamız olan gençlerimiz bizler için büyük önem arz ediyor. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin iyi bir şekilde yetiştirilmesi bizim için en büyük görevdir. Sporla yaşayan, sporu yaşam kültürü haline getiren bir nesil için sağlam adımlar atıyoruz. Sporun birleştirici ruhu ile gençlerimiz sportif müsabakalarda hem mücadele azmini, hem yarışma heyecanını yaşarken aynı zamanda yeni dostluklar ve yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Bizler için en büyük onur ise onların yüzündeki mutluluğu görmek ve sevinçlerine ortak olarak aynı heyecanı birlikte paylaşmak oluyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul sporlarıyla ilgili sunum yapıldı.

Toplantıya, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avni Çakır Muş Eğitim Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title