Haberler

Muğla'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Muğla'da 19 Eylül Gaziler Günü Menteşe İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Muğla'da 19 Eylül Gaziler Günü Menteşe İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Düzenlenen törene Vali Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topcu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş gaziler ve yakınları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı, Kıbrıs Gazisi Süleyman Başkesen, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Mareşallik Rütbesi ve Gazilik ünvanının veriliş yıl dönümü olan 19 Eylül tarihi 4768 sayılı kanun gereği 2002 yılından itibaren Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, şehitlik mertebesine ulaşan bütün vatandaşlarımız ile ebediyete intikal etmiş kahraman Gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Halen hayatta olan Şehit ve Gazilerimizi minnet duygularımızla selamlıyoruz. Kaderi daima kanla yazılmış bu coğrafyanın bu kutsal topraklarının üzerinde şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak, tüm bunları savaşa düğün hevesi ile giden, Albayrağı kefen bilen, namusu şerefi bayrağı, vatanı uğruna şehadet şerbetini yudumlayarak can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlik ve gazilik ünvanları vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve diğer kutsal değerler uğruna, hiçbir beklentiye girmeden inançla, kanla, canla elde edildiği içindir ki, herhangi bir rütbe ile mukayese edilemez. maddiyatla ölçülemez. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Milletimizin bize layık gördüğü gazilik ünvanımızı hayatımız boyunca taşıyacağız. Yüce atamızın, şehitlerimiz ve gazilerimizden güç alan bizler, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın sonsuza dek göklerde dalgalanması için gerekirse yeniden bedel ödemeye hazırız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Menteşe Eylül Muğla Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

title