Haberler

Müezzinoğlu: Büyük Önderin Mesajını Dünyaya Ulaştıran Gönül Dostuna Selam Olsun

11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinliklerine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Büyük önderin mesajını okyanus ötesinden dünyanın her köşesine gitmesine vesile olan gönül dostuna selamlar olsun." dedi.11.Uluslararası...

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinliklerine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Büyük önderin mesajını okyanus ötesinden dünyanın her köşesine gitmesine vesile olan gönül dostuna selamlar olsun." dedi.

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinlikleri sahil festival alanında yaklaşık 40 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. 140 ülkeden 2 binin üzerinde öğrencinin geldiği festivalin Tekirdağ ayağına 28 ülkeden 60 öğrenci katıldı.

Türkçe Şöleni'nin sunuculuğunu Ersin Düzen ile Kırgızistan'dan gelen Malika Budur yaptı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Gürcistanlı öğrencilerin Bodrum, Arnavutluk'tan gelenlerin ise Silifke halkoyunu gösterisi seyircilere keyifli anlar yaşattı.

Mozambik'li Damasio Junior'un Genç Osman, Nijeryalı öğrencinin Barış Manço'nun "Anlıyorsun değil mi", Bosna-Hersekli öğrencinin ise "Kızılcıklar oldu mu" şarkısı büyük alkış aldı.

Pakistanlı öğrencinin İbrahim Tatlıses'in "Usta" şarkısı yorumu er meydanını coşturdu. Kalabalığın hep bir ağızdan dile getirdiği bir daha tezahüratı nedeniyle konuk öğrenci aynı şarkıyı ikinci kez seslendirdi.

Programın ortalarına doğru plaket törenine geçildi. Festivalin Tekirdağ ayağına sponsor olan firma temsilcileri, plaketlerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın elinden aldı. Burada bir konuşma yapan Sağlık Bakanı, Türkülere, halkoyunlarına, güzel Türkçe'ye sahip çıkan Tekirdağlılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, "En büyük teşekkürü de bu ülkeye muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yeri layık gören, büyük önderin o mesajını okyanus ötesinden bu millet ve bu ülke için bu mesajın dünyanın her köşesine gitmesine vesile olan gönül dostu, hoşgörü insanına buradan gönül dolusu selamlar olsun." Dedi.

TRT'de yayımlanan Seksenler dizisinin "Sami" karakterini oynayan Berat Yenilmez ve

Kurtlar Vadisi dizisinde 'Ömer Baba' rolündeki Emin Olcay

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne katıldı. Programın ortalarına doğru sahneye çıkan Yenilmez'in dizideki gibi Trakya şivesiyle konuşması izleyicileri kahkahaya boğdu.

Birbirinden özel performans gösteren öğrenciler programın sonunda protokol üyeleriyle birlikte sahneye çıktı. Konuk öğrenciler "Yeni bir dünya" şarkısıyla Tekirdağ'a veda etti.

07.06.2013 02: 08: 50

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Kırgızistan Ersin Düzen Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title