Haberler

Moldova'nın 25. Bağımsızlık Yıl Dönümü Resepsiyonu

Moldova'nın 25. bağımsızlık yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi.

Moldova'nın 25. bağımsızlık yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi.

Swissotel'deki resepsiyona Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, diğer birçok ülkenin büyükelçisi ve yetkililer katıldı.

Resepsiyon öncesinde Moldovalı sanatçılar Marin Gheras ve Livyka Shtirbu-Sokolov, pan flütü ve piyano enstrümantal konseri verdi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş resepsiyonda yaptığı konuşmada, bu yılın sonuna kadar Moldova- Türkiye serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe gireceğini söyledi. Türkeş, kısa bir süre sonra Moldova'da gerçekleşecek seçimde de bütün Moldovalıları memnun edecek güzel bir sonuç çıkmasını dilediğini belirtti.

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Bolboceanu da Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ve bunun anayasaya aykırı bir gelişme olduğunu ifade etti. Türk halkının ve hükümetinin yanında olduklarını vurgulayan Bolboceanu, bu zor dönemin bir an önce aşılmasını umduğunu dile getirdi.

Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğinin altını çizen Bolboceanu, iki ülke arasında yakında yürürlüğe girmesi planlanan serbest ticaret anlaşmasından da memnuniyet duyduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından, canlı müzik eşliğinde Moldova kültürü tanıtıldı ve geleneksel Moldova yemekleri ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Tuğrul Türkeş Türkiye Moldova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title