Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Soykan Parkı'nda toplanan grup, Mısır'daki darbe yönetimine tepki gösterdi. Temsili darağacı kuran ve kefen giyen gruptakiler, "İhvan'a selam, direnişe devam", "Katil Sisi, Mısır'dan defol" sloganları attı.

Grup adına konuşan MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, "Dünya ülkelerini ve uluslararası organizasyonları, Mısır'da yaşanan darbeye ve katliamlara karşı hukuki ve ahlaki duruş sergilemeye, yaptırım uygulamaya davet ediyoruz" dedi.

Yılmaz'ın açıklamasının ardından, Suudi Arabistan'da vefat eden, Mısırlı, İslam düşünürü Muhammed Kutub için gıyabi cenaze namazı kılan grup, dua ettikten sonra dağıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Yılmaz Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title