Haberler

Mısır'da 25 Ocak Devriminin 3'üncü Yıl Dönümü

Devrimin yıl dönümü gösterilerinde hayatını kaybedenler için çeşitli kentlerde cenaze töreni düzenlendi.

Mısır'ın farklı kentlerinde 25 Ocak devriminin 3'üncü yıl dönümünde güvenlik güçleriyle darbe karşıtları arasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlandı.

Kahire'nin doğusunda Aynu'ş Şems bölgesindeki dünkü olaylarda ölen Ahmed es-Semri (50) toprağa verildi. Cenazeye katılanlar Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim aleyhinde "Sisi'ye destek verenler şimdi kaç şehidin kanından mesul olduklarına baksınlar", "Ey şehit, ebedi yurdunda müsterih ol, biz mücadeleye devam edeceğiz" sloganları attı.

Kahire'nin Hilvan semtindeki cenaze töreninde ise katılımcılar, Yasir Semir'i (38)  son yolculuğuna uğurladıktan sonra Nil boyunca uzanan kordon yolunda yürüyüş düzenledi.

İskenderiye'de de dünkü gösterilerde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden bir kız öğrenci toprağa verildi. Cenaze merasimine katılanlar "Katil Sisi" ve "Askeri rejime son" sloganları atarken, katillere kısas uygulanması çağrısında bulundu.

Beni Suveyf'te 1, El-Minya'da da 2 kişi toprağa verildi. Cenaze törenleri sırasında polis ve ordu aleyhinde sloganlar atıldı.

??Mısır Sağlık Bakanlığı, dünkü olaylarda 49 kisinin öldüğünü, 247 kişinin de yaralandığını açıklarken, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak ise bu sayıyı 50 olarak vermiş ve güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında gerçek mermi ve pompalı tüfek kullandığını duyurmuştu. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed İbrahim Kahire Politika Güncel Haberler

title