Haberler

Minik Özge'ye Kötü Haber

- Minik Özge'ye kötü haber 13 günlükken sol bacağı kesilen ve babasının 150 liraya mal ettiği düzenekle yürümeyi öğrenen 5 yaşındaki Özge Yıldırım için açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi Karara tepki gösteren Baba Ali İhsan Yıldırım: "Hastane bu hale getirdi ama suçlular geziyor.

- Minik Özge'ye kötü haber

13 günlükken sol bacağı kesilen ve babasının 150 liraya mal ettiği düzenekle yürümeyi öğrenen 5 yaşındaki Özge Yıldırım için açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi

Karara tepki gösteren Baba Ali İhsan Yıldırım :

"Hastane bu hale getirdi ama suçlular geziyor. Aynı gazeteci arkadaşımızın kesildiği gibi Özge'yi de kestiler"

ANTALYA - Antalya'da, sol bacağı kesildiği için protez takılan alüminyum doğrama ustası babası Ali İhsan Yıldırım'ın 150 liraya mal ettiği düzenekle yürümeyi öğretmeye çalıştığı 5 yaşındaki Özge Yıldırım için, tekrar başlatılan hukuki süreçte savcılık, takipsizlik kararı verdi. Karara tepki gösteren baba Ali İhsan Yıldırım, "Özge doğduğunda sağlıklıydı hastanede bu hale geldi. Hastane bu hale getirdi ama suçlular geziyor. Aynı gazeteci arkadaşımızın kesildiği gibi Özge'yi de kestiler. Adalet istiyorum" dedi.

Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Ali İhsan ve 36 yaşındaki İlknur Yıldırım'ın 'Özge' adını verdikleri bebekleri, 5 yıl önce 6.5 aylık prematüre bebek olarak dünyaya geldi. Teterli kuvöz olmadığı için bir özel hastanedeki tedavisinden sonra yeniden doğduğu hastaneye sevk edilen Özge, iddiaya göre yapılan bir iğne sonucu sol bacağında morarma oluştu ve henüz 13 günlükken sol bacağı dizinin altından kesildi. Olay sonrası baba hukuki mücadele başlatsa da bir sonuç alamadı ve dosya kapatıldı.

150 liraya mal ettiği düzenekle yürütmeyi öğretmişti

Özge'nin bu durumu sonrası baba Ali İhsan Yıldırım, kızının 3 yaşına geldiğinde yürüme isteğiyle sokakta oynayan çocuklara bakıp üzülmesine kıyamadı. Yıldırım, kızına evde 150 liraya mal edip evinin tavanına monte ettiği düzenekle yürütmeyi öğretti. Baba Yıldırım'ın bu çabasının basına yansımasının ardından tüm Türkiye Özge için seferber oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla aramıştı

Yapılan haberler sonrası Özge'nin durumundan haberdar olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba Ali İhsan Yıldırım'ı arayıp kızı hakkında bilgiler almış, geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu.

Takipsizlik kararı çıktı

Bu olayların ardından Minik Özge için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma tekrar başlatıldı. Yapılan soruşturma kapsamında şüphelilere herhangi bir kusur atfedilmediğinden dolayı kusur yokluğu nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığından takipsizlik kararı verildi, itiraz yolu da açık bırakıldı.

"Özge'yi kestiler"

Karar sonrası karara tepki gösteren Baba Ali İhsan Yıldırım, kızıyla birlikte Kaleiçi Attalos heykeli önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Kızını hastaneye iki ayağıyla verdiğini ancak tek ayaklı olarak geri aldığını söyleyen Yıldırım, söz konusu hastaneyi ihmalle suçladı.

Verilen takipsizlik kararı sonra çok üzüldüklerini ifade eden Yıldırım, "Doktorlar hastayı görmeden ilaç bile yazmıyor, adli tıp kurumundaki 9 doktor, bu çocuğu görmeden rapor yazdı. Anayasa mahkemesine taşımasını düşünüyorum. Özge doğduğunda sağlıklıydı hastanede bu hale geldi. Hastane bu hale getirdi ama suçlular geziyor. Aynı gazeteci arkadaşımızın kesildiği gibi Özge'yi de kestiler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhsan Yıldırım Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title