Haberler

Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Aygün'ün Suriye'de Kaçırılması

TFMD Ege Bölge Temsilcisi Kemaloğlu: "Tüm yetkilileri, Bünyamin Aygün'ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağrıyoruz" TGF Genel Başkanı Sertel: "Sorun, gazetecilerin özgürlüğüdür.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Ege Bölge Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, Suriye'de kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün özgürlüğe kavuşması için tüm yetkilileri göreve çağırdı.

Kadir Kemaloğlu, gazeteciler ve çeşitli meslek örgütü temsilcilerinin katılımıyla Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün, 27 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırıldığını hatırlattı.

Meslektaşlarının bir an evvel salıverilmesini istediklerini vurgulayan Kemaloğlu, "Tüm yetkilileri, Bünyamin Aygün'ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağrıyoruz" dedi.

Kemaloğlu, tek amacı haber yapmak, kamuoyuna bilgi vermek olan gazetecilerin, Suriye'deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi'den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal, aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıkla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye'de hukuksuzca hedef alınmıştır. Bizler, günlerdir umutla Bünyamin'den gelecek iyi bir haber bekledik, hatta bir süre sessizliğimizi koruduk. Bu süre zarfından, Milliyet Gazetesi'nin çabalarını da takdirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün, bizi, meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda da endişeye sevk ediyor. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz."

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel de Aygün'ün, herhangi siyasi düşünceye hizmet etmek amacıyla değil, savaşı Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmak için görev yaptığını dile getirdi.

Türkiye'de gazetecilerin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu, gazetecilik mesleğini onurlu, başı dik insanların ayakta tutmaya çalıştığını ifade eden Sertel, "Bünyamin'in döneceğine inanıyoruz. Türkiye'de Dışişleri ve İçişleri Bakanlığının, Başbakan'ın, devlet büyüklerinin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Sorun, gazetecilerin özgürlüğüdür. O kardeşimiz de tutsaktı. Özgürlüğe kavuşması, sevincimiz olacaktır" diye konuştu.

TFMD tarafından hazırlanan açıklamanın, eşzamanlı şekilde İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon'da da okunduğu bildirildi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Milliyet Gazetesi Bünyamin Aygün Suriye Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title