Haberler

Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Kilis'te

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kilis'e geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kilis'e geldi.

Sabah saatlerinde, Suriye'den atılan roket mermilerinin düşmesiyle bugüne kadar 6 kişinin öldüğü Kilis'e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile MİT Müsteşarı Fidan, ilk olarak Kilis Valiliği'ne geldi. Vali Süleyman Tapsız'ı ziyaret eden Akar ve Fidan, Suriyeliler ve sınır hattındaki gelişmelere ilişkin brifing aldı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Orgeneral Akar ve Fidan, yoğun güvenlik önlemleri arasında incelemelerde bulunmak üzere sınır hattına gitti. İkilinin buradaki askeri yetkililer ile görüşeceği ve sınırdaki son gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi akar'ın Kilis'in yanı sıra Gaziantep'te de incelemelerde bulunacağı belirtildi. Orgeneral Akar'ın sınır birliklerini denetleyeceği ve alınan tedbirleri inceleyeceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gaziantep ve Kilis'te bulunan birlikleri ziyaret ederek, bölgedeki son gelişmeler ve sınır ötesinde muhalifler ile DEAŞ terör örgütü arasında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi almıştır. Hudut karakollarında görev yapan personel ile de görüşecek olan Orgeneral Hulusi Akar sınır güvenliği ile ilgili alınan tedbirleri yerinde inceleyecektir. Ayrıca Kilis Valisini de ziyaret etmiştir."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI DA GELDİ

Orgeneral Akar ve Fidan sınır hattına geçtikten sonra, saat 12.00 sıralarında da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kilis'e geldi. Bakan Yılmaz, beraberindeki Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile birlikte Valiliği ziyaret edecek, daha sonra dünkü patlamalarda yaralananları tedavi gördüğü hastanede ziyaret edecek. Bakan Yılmaz, ardından aynı patlamada ölen belediye işçilerinden Mehmet Yaşar Onarıcı'nın cenaze törenine katılacak. Gün boyu inceleme yapacak olan Bakan Yılmaz, öğleden sonda Valilik binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Fidan Hulusi Akar Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title