Haberler

MİLLİ SARAYLAR MÜZECİLİK VE TANITIM BAŞKANI ADNAN GAYHAN'DAN, KAYIP 2 VAZO İDDİALARINA YANIT

Güncelleme:

Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Adnan Gayhan, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki 2 altın vazonun kayıp olduğu iddiasıyla ilgili DHA'ya açıklama yaptı.

Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Adnan Gayhan, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki 2 altın vazonun kayıp olduğu iddiasıyla ilgili DHA'ya açıklama yaptı. Gayhan, 'CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın dediği iki vazo, Dolmabahçe Sarayı'nda hiç yer almadı. Dolayısıyla yer almayan bir eser de hiçbir zaman Dolmabahçe Sarayı'nda sergide olmadıö dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vererek, Dolmabahçe Sarayı'nda muhafaza edilen ve Sultan Abdülmecid'den kalma, her biri 46 kilogram olan som altından 2 vazonun nerede olduğunu sordu. Tanal'ın iddiaları üzerine Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Adnan Gayhan, DHA'ya açıklamalarda bulundu. Gayhan, 'Dolmabahçe Sarayı'nın uzaktan ve yakından böyle bir konuyla hiçbir ilgisi yokturö diye konuştu.

'TANAL'IN PAYLAŞTIKLARI VAZO DEĞİL ŞAMDANö

Gayhan, şöyle konuştu

'CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın dediği iki vazo, Dolmabahçe Sarayı'nda hiç yer almadı. Dolayısıyla yer almayan bir eser de hiçbir zaman Dolmabahçe Sarayı'nda sergide olmadı. Ancak dün akşam saatlerinde Vekil Mahmut Tanal Bey, sosyal medyadan yeni bir paylaşım yaptı. Bazı fotoğraflar paylaştı. Fotoğrafların altında 'İşte bu eserler nerede' diye bir soru yöneltti. Ancak o eserler Tanal'ın bahsettiği eserler değil. Fotoğrafını paylaştığı eserler aynı zamanda vazo değil şamdan.ö

'ŞAMDANLAR DEPOLARDA SAKLANIYORö

Gayhan, sözlerine şu şekilde devam etti

Tanal'ın sosyal medyasında paylaştığı şamdan olan o eserler, Dolmabahçe Sarayı'nın kapısından hiçbir zaman girmedi. O eserler, Topkapı Sarayı'nın envanterine kayıtlı. O eserler Fatih Köşkü'nde bundan 6 yıl önce sergileniyordu. Ancak Fatih Köşkü'nün Marmara Denizi'ne doğru kaymasıyla başlatılan restorasyon çalışmalarıyla, o eserler depolara indirildi.ö

'MİLLİ SARAYLARIN ENVANTERİNDE 300 BİNE AŞKIN ESER KAYITLIö

Milli Saraylar'ın envanterinde kayıtlı 300 bine aşkın eser olduğunu söyleyen Gayhan, 'Tanal'ın iddia ettiği gibi Milli Saraylar'ın envanterinde, Som altından yapılan 46 kiloluk, Abdülmecit'in yaptırdığı bir vazo yok. Dolmabahçe Sarayı'nın uzaktan ve yakından böyle bir konuyla hiçbir ilgisi yokö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Milletvekili Mahmut Tanal Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title