Haberler

Milli İrade Kendini Başkalarına Teslim Etmeyecek

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin dördüncü gününde de meydanları dolduran on binlerce Konyalı ile bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin dördüncü gününde meydanları dolduran Konyalılarla birlikte olmaya devam etti.

Darbe girişiminin yapıldığı andan itibaren AK Parti İl teşkilatı önünde, Hükümet Meydanı'nda ve Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akyürek, meydanda toplanan on binlerce kişiye hitap etti.

Bugüne kadar darbecilerin, millet iradesine kast edenlerin, millete rağmen ülkeyi yönetmek isteyenlerin ayağa kalktıklarında, siyasetçilerin koltuklarını terk edip kaçtıklarını belirten Başkan Akyürek, "Bugünün darbecileri Recep Tayyip Erdoğan'ın da aynı şekilde davranacağını zannettiler. Zannettiler ki, Recep Tayyip Erdoğan diğerlerine benziyor. Oysa yanıldılar. Recep Tayyip Erdoğan bu milletin kahramanıdır ve asla şapkasını alıp çekip gitmez. Hele ki, millet böyle dimdik ayakta olduğu sürece; kadınlarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz, küçüklerimiz böyle dimdik ayakta olduğu sürece asla milli irade kendini başkalarına teslim etmeyecektir. Bu millet, bu ülke, böyle bir duruş sergiledikten sonra, dışa bağımlı, dış güdümlü, dış vesayet odaklarının emriyle hareket eden, başkalarından talimat alan, büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmak isteyen katiller, hainler, darbeciler başarılı olabilir mi? Allah'ın izniyle asla başarılı olamayacaklar. Bu son kalkışmaları oldu. Bu son çırpınışları oldu. Tabi ki acı çektik, üzüntülerimiz, şehitlerimiz var. Cenab-ı Hak şehitlerimize rahmetiyle muamele etsin. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz."

Meydanlara çıkarak darbeye fırsat vermeyen herkesi tebrik eden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "Hayatınız boyunca bugünlerde yaptığınız kahramanlığı unutmayın. Buradaki bu duruş, bu mesaj, hayatınız boyunca bir şeref levhası olarak her zaman gönlünüzde, kalbinizde asılı duracak. Türkiye tarihinde ilk defa bir darbe halkımızla, milletimizle, topyekün, milli iradeyle, sivil direnişle durdurulmuş oluyor. Onun bir ferdi, bir unsuru olmak, o nedenle burada bulunmak ne kadar şereflidir. Allah sizlerden razı olsun. Cenab-ı Hak milletimize daha büyük acılar vermesin. Cenab-ı Hak zalimlere, mütegallibelere, hainlere fırsat vermesin. Bundan sonraki hayatımızda da bu duruşumuzu işimizde, gücümüzde, sivil toplum çalışmalarımızda, siyasi çalışmalarımızda aynen devam ettirelim. Aynen devam ettirelim ki, bir daha kötü günler görmeyelim. Cenab-ı Hak hepinizi muvaffak etsin, yolundan ayırmasın."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tahir Akyürek AK Parti Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
title