Haberler

Mika-Der Üyeleri Van'da 2 Sevgi Evi Açacak

Nesrin Ercan, yönetim kurulu üyeleri Arzu Sabancı, dernek genel sekreteri Elif Türkay ve dernek üyesi Elvan Evgin Van'a gelerek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki 3 sevgi evini ziyaret etti.

Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, yönetim kurulu üyeleri Arzu Sabancı, dernek genel sekreteri Elif Türkay ve dernek üyesi Elvan Evgin Van'a gelerek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki 3 sevgi evini ziyaret etti. Van'da 2 sevgi evi açacak olan MİKA-DER, ziyaret ettikleri sevgi evlerinin eksiklerini de tamamlayacak.

MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindekiler Van Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncü ve yardımcıları tarafından karşılandı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki sevgi evlerinde incelemelerde bulunan MİKA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindekiler, buradaki eksiklikler konusunda yetkililerden bilgi aldı. Çocuklarla tek tek ilgilenip sohbet eden dernek üyeleri, ardından da çocukların kaldığı odaları gezdi.

ERCAN: ÇOK GÜZEL SİSTEM KURMuşLAR

Van'daki Sevgi Evlerini çok beğenen Nesrin Ercan, 22 ilde bu tür etkinlikler yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"22 ilin gözlemlerini ve tecrübesini değerlendirdiğimizde, SHÇEK Van'da çok şanslı. Burada çok iyi bir yönetim gördüm. Genç ve enerjik bir kadro var. Çok güzel ödül sistemi var. Çocukları ödülle terbiye etmek, ödülle cezalandırmak gibi çok güzel sistemler kurmuşlar. Çocukların bundan sonraki toplumsal yaşamlarında bir takım kuralları içlerine sindirip, insan haklarına saygılı olmaları konusunda çok güzel eğitim çizelgeleri hazırlamışlar. Davranış bilimi açısından çok profesyonel yaklaşımlar gördüm. Çocukları mutlu gördüm. "

'ÇOCUKLARLA GÖNÜL BAĞI KURUYORUZ'

Amaçlarının, çocuk yuvalarında yaşayan çocukların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu vurgulayan MİKA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız, çocukların eğitim ve psikolojik desteklerle geleceğe daha donanımlı, daha öz güven sahibi, hayata daha güvenle, daha sağlam basan ve doğru hedefler belirleyebilen bireyler olarak geleceğe aktarmak. Ama bunun yanında çocuklarla gönül bağı kuruyoruz. Onlara yalnızlığa mahkum olmadıklarını, devletin onları görev bilinciyle ilgilendiğini zannetmemelerini, onları geleceğimizin içinde gördüğümüzü, onların geleceklerinin Türkiye'nin geleceğiyle paralel olduğunu, sahiplendiklerini hissettirmek amacındayız. " Van'da 2 sevgi evi açacak olan MİKA-DER, ayrıca sevgi evlerinin dış mekan oyun parkı, iç mekan oyun alanları ve bilgisayar eksiklerini de tamamlayacak. MİKA-DER üyeleri yaptıkları incelemenin ardından uçakla İstanbul'a döndü. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title