Haberler

Midyat'ta Sel, Hastane Morgunu Bile Su Bastı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün gece başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına yol açtı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün gece başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına yol açtı. Su baskınına uğrayan mahellelerde inceleme yapan Kaymakam Fatih Akkaya, Belediyenin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, "Akşama ikinci bir sel olmaması için dua edeceğiz. Kaymakamlık olarak halkımızın zararlarını karşılamaya çalışacağız. Ancak, bizlerin yardım konusunda yetersiz kalmamız durumunda bir afet yardımı talebimiz olacak" dedi.

Midyat ilçesinde dün gece başlayan ve etkili olan sağanak yağış, Cumhuriyet, Gölcük, Seyitler ve Bahçelievler Mahallesi'nde yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Midyat Devlet Hastanesi yemekhanesi ve morg bölümü ile 2 Nolu Sağlık Ocağı'nda da yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Yaklaşık 3 saat süreyle etkisini sürdüren ve zaman zaman yavaşlamasına karşılık, bir süre sonra etkisini artırarak devam eden sağanak yağış yüzünden yaklaşık 200 ev, iş yeri ve bodrum su altında kaldı.

HAYVanLAR TELEF OLDU

Can kaybı ve yaralı olmazken, su baskınında çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanları telef oldu. Midyat Belediyesi itfaiye ekipleri, suyla dolan evlerde tahliye çalışmalarını yürütürken, hizmete yetişmekte yetersiz kalıyor.

Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya da yağıştan en çok etkilenen mahallere giderek, yürütülen çalışmaları inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Akkaya, burada yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle, Midyat'ta 200'ün üzerinde evin zarar gördüğünü bildirdi. Şehirde yıkılan ev bulunmadığını, ancak su baskınlarının yaşandığını ifade eden Akkaya, meteoroloji 48 saat öncesinden uyarması sayesinde tedbir alındığını dile getirerek, su baskının yaşandığı bölgede dün geceden itibaren tahliye kanallarında temizleme çalışmalarının da başlatıldığını söyledi.

Kriz masası kurduklarını ve ailelerin zararlarının karşılanması için tespit çalışması yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"En kısa zaman da halkımızın yaralarını sarmaya çalışacağız. Tesellimiz can kaybının yaşanmamış olması ve mal kaybının da çok az olmasıdır. Bazı evlerde küçükbaş ve büyükbaş hayvan ile kümes hayvanları telef olmuş. Belediye çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Akşama ikinci bir sel olmaması için dua edeceğiz. Kaymakamlık olarak halkımızın zararlarını karşılamaya çalışacağız. Ancak, bizlerin yardım konusunda yetersiz kalmamız durumunda bir afet yardımı talebimiz olacak. "

MHİ - Mardin / Midyat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title