Haberler

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan MHP Kararı: 10 Temmuz'da Kurultay Yapılamaz

Güncelleme:

MHP'de 10 Temmuz'da yapılması planlanan olağanüstü kurultay bilmeceye döndü. Çankaya İlçe Seçim Kurulu 10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamayacağı kararını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde aylardır süren kurultay tartışmalarında yeni bir kriz yaşanıyor. Çankaya Seçim Kurulu, MHP'deki Kurultay süreci ile ilgili, 10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamayacağı yönünde karar aldı.

ÇANKAYA SEÇİM KURULU: KURULTAY YAPILAMAZ

MHP Genel Merkezi ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı kesinleşene kadar kurultay yapılamayacağına karar verdi.

3. ASLİYE'NİN KARARI BEKLENECEK

Bu durumda, MHP'nin 10 Temmuz'da kurultayının toplanabilmesi için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını esastan sonuçlandırması gerekiyor.

YSK TOPU ÇANKAYA SEÇİM KURULUNA ATMIŞTI

MHP Genel Merkezi'nin ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, 10 Temmuz'daki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) görüş sormuştu.

YSK, kurultaya ilişkin başvurulara dair İlçe Seçim Kurulunun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar vermişti.

DAVA SONUÇLANINCAYA KADAR YÜRÜTMEYİ DURDURMA

YSK açıklamasının ardından Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 19 Haziran'da yapılan kurultay kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

ÇAĞRI HEYETİ 10 TEMMUZ'DA "SEÇİMLİ KURULTAY" YAPILMASINA KARAR VERMİŞTİ

MHP Genel Merkezi, olağanüstü kurultayı 10 Temmuz'da toplama kararı almıştı. Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı olağanüstü kongrede de seçimli olağanüstü kongrenin 10 Temmuz'da yapılmasına karar verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Çankaya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (65)

Nurcan:

Vay sen neymişsin ya Bahçeli. Muhalefet masken düştü daha ne istiyorsun. Kaldıkca zarar verecen partiye zaman kaybettirecen. Zaten hep abilerin yanında oldun yine git uygun bi görev bulurlar sana göre. Meral Akşenerin gelmesinden korkanlar karşısında gerçek muhalefet istemeyenler tabii ki seni destekliyor. Yazıklar olsun o abiler var ya günü geldiğinde seni harcamasını bilecekler.

36
13
yanıtYanıtla
breh breh:

Bahçeliye bırak git diye kızanların bula bula tansunun yancısı yardakcısı 60 şını devirmiş kokana bir hatundan medet beklemelrine için için gülüyorum yazık be sizin zekanıza aklınıza ülkücülüğünüze çakma kokoşlar.

8
25
yanıtYanıtla
Galip :

MHP nin yokoluş sürecini başlattın Bahçeli. . . . . bunu faturasını gerçekten çokkk ağır ödeyeceksin bunu kafana sok.

8
20
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ben daho once yazmıstım bahcelının gıtmesı akp ve erdogana darbe vurur akp dolayısı ıle erdogan bahcelının gıtmemesı ıcın ugrasacaktır

24
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

artık şurası bir gerçek ki akp bu kurultay olmasını istemiyor ve bahçelinin ardında duruyor. MHPde yaşanacak değişim akpyi iktidardan edebileceği için bu kongre engellenmektedir. 21 milyon kişinin oyunu alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanı 23 milyon oy ile seçilmiş bir başbakanı siyasi darbe ile indirmiş ardından akp kurultaya gitmesi ile düşük profilli başbakanımızla bizi kavuşturmuştur. Mhp en doğal hakkını kullanarak kurultay yapmak istiyor ancak akpliler tarafından bahçeliye darbe deniliyor. KOMİK

8
14
yanıtYanıtla
HERKES ÜLKÜCÜ OLAMAZ:

DEVLET BEY''in tırnağı olamayanlar burda atıp tutuyor. Ne yaptınız partiniz için? partiye ömrünü veren bir Lider''e hakaretler yağdırıyorsunuz, siz ÜLKÜCÜ felan olamazsınız, bence insan bile olamazsınız. Seversin sevmezsin saygılı olacaksın Liderine saygılı

4
16
yanıtYanıtla
MHP:

YURU GİT LAN SARAY SOYTARISI

yanıt9
yanıt2
şarlatansın:

senin gibi ülkücünün. .

yanıt2
yanıt1
cevap:

Ülkücü korkak olmaz bir secimin neyinde korkuyor yapamıyorsan bırak. .

yanıt0
yanıt0
bedri e:

Devlet Bey''imizin derdinin ÜLKÜCÜLÜK MİLLİYETÇİLİK falan olmadığının, BOP planını yürüten iktidar partisine destek veren bir MEMUR olduğunu ÇOCUK bile ANLADI.

yanıt1
yanıt0
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title