Haberler

Mezarlıklarda Bayram Hazırlığı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlıklarda Ramazan Bayramı öncesi bakım çalışmalarını hızlandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlıklarda Ramazan Bayramı öncesi bakım çalışmalarını hızlandırdı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük sosyal tesislerine sahip Karşıyaka Mezarlığı ve Mamak Ortaköy Mezarlığı bayrama hazırlanıyor. Ankaralılar, Başkentte defin işlemlerinin büyük oranda yükünü taşıyan, ağaçlandırması ve çevre düzeniyle dikkat çeken Karşıyaka Mezarlığı'nı ramazan ayı süresince olduğu gibi Ramazan Bayramı'nda da ziyaret edebilecek.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karşıyaka'da huzur içinde mezarlık ziyareti yapılabilmesi için trafikten teknolojiye, aydınlatmadan çeşme yapımına kadar pek çok çalışmaya imza atıyor. Çok geniş bir alana sahip Karşıyaka Mezarlığı'nda ana yollar ve ara yollar kilit taşıyla döşeniyor. Yollar ve mezarlık araları da temizlik ekiplerince temizleniyor. Mezarların bulunduğu parsellerde ayrık otları ayıklanıyor, mezarlık alanında bulunan arızalı çeşmeler onarılıyor.

Mezarlık alanında, 08.00- 17.00 saatleri arasında açıklamalı olarak Kur'an-ı Kerim okunuyor.

Öte yandan ekipler, Cebeci Asri, Sincan Çimşit ve Gölbaşı mezarlıklarında da artan ziyaretçi sayısına karşı önlemlerini alıyor. Çevre düzenlemelerinin yapıldığı bu mezarlıklarda, cenaze sahiplerinin ve ziyaretçilerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Karşıyaka Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title