Haberler

Mersin'de Peygamber Sevgisi Salonlara Sığmadı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşriflerinin 1446. yıldönümü sebebiyle Mersin İl Müftülüğü tarafından ilçe müftülükleri işbirliği ile ’Eş ve baba olarak Hz. Peygamber’ konulu konferans düzenlendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya teşriflerinin 1446. yıldönümü sebebiyle Mersin İl Müftülüğü tarafından ilçe müftülükleri işbirliği ile 'Eş ve baba olarak Hz. Peygamber' konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Mersinliler büyük ilgi gösterdi. Programda, Hz. Peygambere olan sevgi yoğun katılımdan dolayı salona sığmazken, çok sayıda kişi salona giremedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un konuşması ile devam etti. Konuşmasına, "Bizleri yoktan var eden, yaratılışta eş, dinde kardeş kılan, bize İslam nimetini bahşeden Yüce Mevla'ya hamdü senalar olsun" diyerek başlayan Coşkun, "Bizler, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insanlara saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikini, bir eş ve baba olarak nasıl olmamız gerektiğini, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Karataş ise Peygamber Efendimizi anlamanın önemli olduğuna vurgu yaparak, "O'nu anlatmaya söz, mürekkepler yetmez" diye konuştu. Peygamber Efendimizin dünyaya gelmeden önceki insanlığın içinde bulunduğu durumu anlatan ve gerçekleştirilen zulümlerden bahseden Karataş, "Peygamber Efendimizi doğru tanıyalım. Peygamber Efendimize benzemek zorundayız, bu sadece kılık, kıyafeti ile değil, O'nun sünnetini iyi bilmeliyiz" ifadelerini kullandı. Peygamber Efendimizin istişareye büyük önem verdiğine işaret eden Karataş, "Peygamber Efendimiz gibi istişare etmek zorundayız. Çoğunluğa uymak zorundayız. Çoğunluğa uymakta bereket vardır. En akıllı insan başkasının aklını kullanan insandır" şeklinde konuştu.

Dünyada sevginin çoğalması gerekliliğine işaret eden Karataş, insanların yaratılıştan mükemmel olduğunu dile getirerek, Peygamber Efendimizin ahlakını yaşamak için Kur'an-ı bilmek gerektiğine işaret etti. Hadis ve ayetlerle Peygamber Efendimizi anlatan Karataş, çocukların, Peygamber Efendimizi tanıtarak büyütülmesi gerektiğini söyledi. Karataş, "Bu din yaşatmak için gelmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed kendisi için değil, başkaları için yaşamıştır. Ne zamanki başkaları için yaşarsak Peygamber Efendimize benzeriz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Karataş Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title