Haberler

Menderes'te İftar Sofraları

Güncelleme:

11 Ayın Sultanı Ramazan için Menderes Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Belediye tarafından 30 gün boyunca bin kişilik iftar sofraları kurulacak.

Menderes Belediyesi tarafından 11 Ayın Sultanı Ramazan yine unutulmuyor. Geçen yıl başlatılan İftar Sofraları etkinliği bu yılda gerçekleştirilecek. 30 gün boyunca ilçenin çeşitli mahallelerinde her gün bin kişilik iftar verilecek. Macun, şerbet, pamuk helva gibi ikramların yapılacağı iftar sofralarında"Çay Bizden Sohbet Sizden"etkinliği de düzenlenecek. Açılan oruçların ardından yapılacak çay ikramları ile sohbetli keyifler gerçekleştirilecek.

Mahya uygulaması

Gecen yıl başlatılan ve Osmanlı'dan günümüze yansıyan, camilerin iki minaresi arasına konan ışıklı yazı olan mahya uygulaması da bu yıl devam edecek. İlçe merkezinde gerçekleştirilen uygulama ile Ramazan'ın ruhu en güzel şekilde yaşatılacak. Dijital olarak hazırlanan mahyada Ramazan ayına dair yazılar yer alacak.

Her gün bin kişiye iftar

Geçen yıl başlatılan iftar etkinliğinin bu yılda devam ettirileceğini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,"Belediye olarak bir ilki gerçekleştirmiş ve geçen yıl Ramazan Ayı'nda her gün bin kişiyi iftar soframızda ağırlamıştık. Bu senede uygulamamızı gerçekleştireceğiz. Ramazan Ayı geleneklerini ilçemizde en güzel şekilde yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimizin güçlendiği bu günlerde yine hep birlikte olalım. Bütün vatandaşlarımızı bir ay sürecek iftar sofralarımızda buluşmaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr / Güncel

11 Ayın Sultanı Menderes Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title