Haberler

MEB Sanal Ortamda Karar Verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Bugüne Kadar Elektronik Ortamda Uygulamaya Konulan Tüm Verileri Bir Ortamda Toplayacak "E-karar" Projesini Hayata Geçirdi. 2 Milyon 50 Bin Euro Yatırım Yapılacak Proje ile Yöneticilerin Karar Almasının Kolaylaştırılması Sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimin altyapısının güçlendirilmesi amacıyla kısa adı e-Karar Destek olan "MEB İstatistik Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi"ni hayata geçirdi.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hayata geçirilen e-karar destek projesinin 2010 yılına kadar bitirilmesi planlanıyor. 2 milyon 50 bin Euro bütçeli söz konusu proje Avrupa Birliği yardımıyla hayata geçiriliyor. Projeye Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü de destek veriyor. Söz konusu projeyle, MEB karar destek sisteminin oluşturulmasına temel oluşturacak şekilde istatistik altyapısının güçlendirilmesi, elde edilen verilerin yönetim hizmetlerinde kullanılması ve karar vericilerin karar verme süreçlerinde ihtiyaç duyulan göstergeler geliştirilerek; bütünleşik bir sorgu sistemi oluşturulması planlanıyor.

-AB MEVZUATINA UYUM SAĞLANACAK-

E-karar destek projesiyle e-İstatistik kapsamında yer alan, mevcut sistemlerin incelenmesi, AB standartlarıyla uyumlu göstergeler geliştirilmesi, karar vericilerin ihtiyaç duydukları karar destek sisteminin oluşturulması, üst düzey yöneticilere karar verme süreçlerinde kullanılabilecek araçlara ilişkin eğitim verilmesi ve bütünleşik bir sorgu sisteminin oluşturulması amaçlanıyor. Proje ile AB Mevzuatlarına uyum ile 9. Kalkınma Planı'nda yer alan önceliklerin gerçekleştirilmesinin sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında oluşturulan E-istatistik ile istatistiki veriler AB standart ve tanımalarına uygun olarak elde edilecek. Ayrıca UOE veri tabanına uygun veri üretilecek, AB müzakerelerine uygun olarak istatistiksel eksiklikler giderilecek, karar verme sürecine temel teşkil edecek göstergeler geliştirilecek ve e-projelerindeki bilgiler alınarak ihtiyaç duyulan analiz ve sentezler yapılabilecek. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title