Haberler

Malatya Koyun Keçi Birliği Sarıçiçek Yaylası Çalışmaları

Güncelleme:

Birlik başkanı ihsan akın ve beraberindekiler bu yaylayı kullanan yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.

Arapkir Sarı çiçek yaylası şağıluşağı merası ve birçok obayı ziyaret eden birlik başkanı ihsan akın ve beraberindekiler bu yaylayı kullanan yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.

Yaylada konuşan koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı ihsan akın Sarı çiçek yaylamız özellikle otunun bol olması ve 3 ilin hudutları içerisinde kalması ile bilinen en önemli yaylalarımızdan biridir, bu yaylayı ziyaretimiz danışmanlık hizmeti, sorunların istişaresi ve birçok konuda hizmet vermek sorunları çözmek adına buralara geliyoruz.

Bizim Burada asıl amacımız her bölgede farklı problemleri dinlemektir bu yaylada ise öncelik arz eden elektrik problemi önümüze çıkmaktadır, başlıca problemlerin elektrik, su, yol,mera ve tuvalet problemi gibi genel anlamda sıkıntılar devam etmektedir ama en önemlisi hijyenin ve kalitenin arttırılması için elektrik probleminin bir an önce çözülme ulaşması gerekmektedir, biz problemler ve sıkıntılar ile alakalı geçmişte de proje yapmıştık ama geçmedi bizler birlik olarak bu ve buna benzer projelerimiz devam edecek olup yalnız burada kaymakamlıklar, il özel idaresi ve Valiliğin destek olmaları zorunlu hale gelmiştir çünkü kırsaldaki göçün önlenmesi için bu doğal ortamda sosyal ihtiyaçların karşılanması ve doğal üretimin artması için gerekli hale gelmiştir, yani kimsenin özel bir şey istediği yoktur bunlar genel ve zorunluluğu olan ihtiyaçlardır .

Ben burada bakanlığımıza ve hükümetimize hayvancılığa verilen destek için teşekkür ediyorum, yalnız küçükbaş hayvancılığın devam etmesi için yerel yöneticilerin taşın altına elini koyma zamanı gelmiş hatta geçiyor, bu bağlamda yetiştiricilerimize kesinlikle destek olunması gerekiyor yerelde tarım ve hayvancılığa ayrılan bütçenin arttırılması hayvancılığımız için zorunludur, geleceğimiz olan üreticilerin temel ihtiyaçları elektrik ,su,yol ve tuvalet problemleri bir an önce çözüme ulaşmalıdır, daha öncede kamuoyu ile paylaştığımız gibi Kesinlikle bu sorunlara bir ödenek ayrılıp yetiştiricilerimize sahip çıkılması ve üretime gerçek anlamda destek olunması gerekiyor, bizlerde birlik olarak üzerimize düşeni yapacağız,yerel yöneticilerinde bu konuda duyarlı olmalarını ve üzerlerine düşen sorumluluğu en kısa zamanda yerine getirmelerini bekliyoruz.

Birlik veterineri ise genel anlamda muayene,hayvan hastalıkları ve şikayetleri dinleyerek yetiştiricileri bilgilendirdi. Birlik üyesi yetiştiriciler ise en çok elektrik olmayışından yakındı hatta bir kilometre yakınlarında elektrik olmasına rağmen kendilerine elektrik verilmediğini ve bu konuda mağdur olduklarını söylediler. Ayrıca büyük emek vermelerine rağmen yünün para etmediğini emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getirerek doğal yün yorganın faydalarını anlatarak eskiden olduğu gibi yünün yapağının Pazar imkanının oluşturulmasını yetkililerden beklediklerini dile getirdiler,günde 1 kişinin 15-20 koyun kırkım yaptığını 5 kişi çalıştıklarını ve günde 80 Koyuna kadar kırkım yaptıklarını dile getirdiler ama emeğinin karşılığını alamadıklarını söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title