Haberler

Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov'a Fahri Doktora Verildi

Görüntü: Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un salona gelmesi, Rektör Filiz Kılıç'ın konuşması, Fahri doktara verilmesi, cüppe giymesi, İvanov'un konuşması Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Nevşehir'de- Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'a, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verildi- Cumhurbaşkanı İvanov: "Bu topraklarda yaşamış ünlü İslam düşünürü Hacı Bektaş Veli'nin de belirttiği gibi 'hoca olmak demek almak değil vermek demektir.

Görüntü: Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un salona gelmesi, Rektör Filiz Kılıç'ın konuşması, Fahri doktara verilmesi, cüppe giymesi, İvanov'un konuşması Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Nevşehir'de- Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'a, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verildi- Cumhurbaşkanı İvanov: "Bu topraklarda yaşamış ünlü İslam düşünürü Hacı Bektaş Veli'nin de belirttiği gibi 'hoca olmak demek almak değil vermek demektir.' Ben de bu düşünceden yola çıkarak buraya sadece samimi bir teşekkürle kabul ettiğim fahri doktoramı almaya değil aynı zamanda değerli öğrencilerle birikimlerimi paylaşmaya geldim" Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'a, "fahri doktora" unvanı verdi.Üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite camiası değerlerine sahip çıkan, dünya sathında komşularını ve çevresini iyi tanıyan, makul yeniliklere açık mezunlar yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.Çevresini iyi tanıyan kişilerin komşuluk ilişkilerinde samimi ve gerçekçi davrandıklarını dile getiren Kılıç, "İşte bunun en iyi örneklerinden biri olan Türkiye ve Makedonya ilişkileri bu zemin üzerine kuruldu. Dost ve kardeş ülke olarak Makedonya adeta ikinci vatanımız konumundadır. Ortak tarih ve kültürel miraslarımızın en güzel şekilde yaşatıldığı Üsküp, Manastır, Ohri gibi şehirler kardeşliğimizin en güzel örnekleridir. Başta Ulu Önder Atatürk ve Yahya Kemal Beyatlı gibi bu şehirlerde doğmuş, yaşamış çok sayıda devlet adamımız, sanatçımız Türk ve Makedon halkları arasındaki kardeşlik bağlarını kopmaz yapan önemli unsurlardır" ifadelerini kullandı.Törende, Cumhurbaşkanı İvanov'a fahri bilim doktorluğu belgesi verilerek, cübbe giydirildi. Rektör Kılıç, cübbe giyme töreninin ardından İvanov'a çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Makedonya Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title