Haberler

Mahmutpaşa Caddesi Baştan Aşağı Yenilendi

Türkiye'nin en işlek alışveriş merkezlerinden biri olan Mahmutpaşa Caddesi, baştan aşağı yenilendi.tarihi yerlerde bulunan taşların aynısıdır" dedi."

Türkiye'nin en işlek alışveriş merkezlerinden biri olan Mahmutpaşa Caddesi, baştan aşağı yenilendi. Yenilemelerin her caddede olacağını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Caddede kullanılan malzemeler,

tarihi yerlerde bulunan taşların aynısıdır" dedi.

Turistik ve ticari faaliyetlerin yoğunluğu ile bilinen Mahmutpaşa Yokuşu Fatih Belediyesi tarafından üst ve alt yapısıyla baştan aşağıya yenilendi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye olarak Fatih ve çevresine yapılan çalışmaların maliyetini anlatan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çeşitli sokaklarda da çalışmaların devam edeceğini söyledi.

İstanbul'un en yoğun caddesi olduğunu söyleyen Başkan Demir, "Caddede adım atacak yer yok. Böyle bir yerde sadece alt yapısıyla değil elektrik hatlarıyla bile yenilendi. Hepsi de Türk malı. Birçok tarihi eserlerin bulunduğu yerlerde olduğu gibi Mahmutpaşa Caddesi'nin de aynı malzemeleri kullandık. Sadece yol yapmakla yetinmedik. Esnaflarımızın da isteğiyle dükkanlarla ilgili de proje yaptık. Bu çalışmalarımızı daha da genişleterek devam edeceğiz" dedi.

"AÇILIŞTA ENGELLİLER DE UNUTULMADI"

Fatih Belediyesi ve Mahmutpaşa esnafı hem sosyal sorumluluk projesi kapsamında hem de engelliler haftası sebebiyle, 11 adet akülü, 46 adet manuel toplamda 91 adet tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Engelli haftasının son günü olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Demir,"Bizim engellilerle ilgili başlatmış olduğumuz bir proje vardı zaten. Proje kapsamında Fatih'te oturan ve tekerlikli sandalyeye ihtiyacı olan herkese 'akülü sandalye' veriyoruz. Ama bugün bu açılışla birlikte bu haftaya denk gelmesiyle birlikte Mahmutpaşa dernek başkanımız ve Mahmutpaşa esnafımız toplamda 57 adet tekerlikli sandalye dağıtımı yaptık. Böylece iki tane hayırlı bir işe vesile olduk" dedi.

Öte yandan Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen terör saldırısın kınamak için Başkan Demir olmak üzere herkesin yakasında siyah kurdele vardı. Başkan Demir, yakalardaki siyah kurdelenin ne anlama geldiğini anlattı.

Demir şöyle sözlerini tamamladı;

"Reyhanlı'da ki patlama münasebetiyle hayatını kaybedenlerin anısına, onların acısını paylaşmak adına takmış olduğumuz bir kurdele. Mevlam bir daha göstermesin bu acıları. Bu açılış münasebetiyle de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz."

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den sonra konuşma yapan Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, böyle tarihi bir mekanda son derece anlamlı konuları paylaşmak için bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

"ENGELLİ ARKADAŞLARI ANLAMAK İÇİN EMPATİ KURDUK"

Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin ise, "Bugün esnaflarımızla birlikte engelli arkadaşlarımı anlamak için bir empati kuralım dedik. Bu yüzden onlara Engelli Haftası'nın son gününde tekerlikli sandalye hediye etmek istedik. Çok güzel bir çalışma olduğunu da gördük" diye konuştu.

Daha sonra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin ve protokol üyeleriyle birlikte Mahmutpaşa Caddesi'nin kurdelesi kesildi.

MAHMUTPAŞA CADDESİ'NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

3 bin 300 metrekare üst yapı döşemesi yapılan caddede üst yapı ile birlikte alt yapıda da yenileme ve düzenleme işlemleri yapıldı, yer altı kabloları değiştirildi. Caddede kullanım rahatlığı ve sağlamlığı ile bilinen granit ve bazalt kaplamalar kullanıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Mahmutpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title