Haberler

Leica Kültürünün Bir Parçası Olun!

Güncelleme:

Doğuş Grubu ile fotoğraf tarihine ışık tutan Leica işbirliğinde hayata geçirilen Leica Akademie İstanbul, 'İstanbul Aşkına' temasıyla fotoğraf turları serisini başlattı.

Türkiye'de kültür-sanatın gelişiminin önemli destekçilerinden Doğuş Grubu ile fotoğraf tarihine ışık tutan Leica işbirliğinde hayata geçirilen Leica Akademie İstanbul, ' İstanbul Aşkına' temasıyla fotoğraf turları serisini başlattı. 2018 yılının ilk fotoğrafçılık turu olan 'Kıyı Kıyı İstanbul'a şubat ayı süresince düzenlenen "Tutkunun Rengi Kırmızı" temalı fotoğraf yarışmasının kazananları ve fotoğraf dünyasının etkili isimleri katıldı.

Leica Akademie İstanbul'un "İstanbul Aşkına" temasıyla başlattığı fotoğraf turları serisinin ilki yoğun ilgi ile gerçekleşti. 'Kıyı Kıyı İstanbul' başlıklı fotoğrafçılık turuna şubat ayı süresince düzenlenen 'Tutkunun Rengi Kırmızı' fotoğraf yarışmasının kazananları ve fotoğraf dünyasının etkili isimleri katıldı.

Turun kapsamında sırasıyla Arnavutköy sahil, boğaz turu, Ahırkapı İskelesi'nden itibaren İstanbul sokakları oldu. Fotoğraf turu sürecinde Ahırkapı Feneri, Ahırkapı Mahallesi Dede Efendi Evi, Küçük Ayasofya Camii durakları ile eski bir Osmanlı kahvesi olan Kadırga Mahallesi ziyaret edildi.

Butik seyahat acentesi olan İstanbul Tour Studio'nun kurucusu Sinan Sökmen'in rehberliğinde düzenlenen fotoğrafçılık turunun nisan, mayıs ve haziran aylarında da devam etmesi planlanıyor. Seride ayrıca Boğazın Mutena Batısı, İstanbul'un Kalbi: Sirkeci'den Haliç'e ve Bir Anadolu Triosu: Kuzguncuk, Salacak, Yeldeğirmeni turları da yer alacak.

Fotoğrafçılık tur serileri kapsamında İstanbul aşkını yaşamak ve fotoğraflarla ölümsüzleştirmek için Aşiyan, Bebek, Emirgan sokakları ve köşkleri, Baltalimanı Japon Bahçesi, Sirkeci Garı, Gülhane Parkı, Çorlulu Ali Paşa Medresesi, Fener Evleri, Kuzguncuk, Yeldeğirmeni Mahallesi ve İstanbul'un simgesi olan daha birçok farklı mekân da ziyaret edilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğuş Grubu İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title