Haberler

Kuvay-i Milliye Çorbası Dağıtıldı

Güncelleme:

Bahçelievler'de 18 Mart Zaferi Kuvay-i Milliye Çorbası ile kutlandı. Kaymakam Çanakkale'yi yeniden okuma çağrısı yaptı.

Bahçelievler Kaymakamlığı'nın düzenlemiş olduğu 18 Mart Şehitler Anma Günü programı Hükümet Konağı Meydanında gerçekleştirildi. Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Askerlik Şube Başkanı Yarbay İsmail Hançerlioğulları, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, gazilerimiz, kurum müdürleri, birçok vatandaş, öğretmen ve öğrenci törende hazır bulundu. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı söylenerek şehitler için saygı duruşu yapıldı.

Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro "Kahramanlık Türküleri" seslendirdi.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunduktan sonra konuşma yapan Kaymakam Şevket Cinbir konuşmasında kısaca şunları söyledi;

"ÇANAKKALE'Yİ GEÇİLMEZ KILANLARI ANLIYORUZ"

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diyerek bu toprakları bizlere vatan yapan, bu topraklarlar için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Maraş'ı kahramanlaştıranları anıyoruz, Antep'i gazi yapanları anıyoruz, Urfa'yı şanlı yapanları anıyoruz, Sakarya'yı şahlandıranları anıyoruz, Çanakkale'yi geçilmez yapanları anıyoruz, Çanakkale'de, Anafartalar'da "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" diyebilen büyük komutan Mustafa Kemal'i ve onun bu emrine üç dakika sonra öleceğini bilerek koşan aziz ecdadımızı anıyoruz. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne göz diken terör örgütü ile mücadele ederken can veren şehitlerimizi anıyoruz. Doğulusuyla, batılısıyla, güneylisiyle, kuzeylisiyle bir olabilmiş beraber olabilmiş, yan yana gelebilmiş, omuz omuza verebilmiş ve bu toprakları vatan yapabilmişleri anıyoruz. Bu toprakların her bir karışını aziz kanlarıyla sulayan şehitlerimizi anıyoruz, dolayısıyla bugün andığımızşehitlerimiz ve şehitlerimizin bize bıraktıkları emaneti hissederek, onları duyarak bu meydanlarda bir araya geliyor ve yarınlarımıza yönelik hedeflerimizi bir kez daha gözden geçiriyor, bu hedefleri gerçekleştirme azim ve heyecanını tazeliyoruz. Onlardan devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirme, yani Akif'in "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları aslanda bu cennet vatanı" mısralarında anlattığı, bastığımız herkarış toprakta hissettiğimiz aziz şehitlerimizden devraldığımız sorumlulukları yerine getirme bilinci içerisinde geleceğe yönelik ödevlerimizi yeniden gözden geçiriyor ve çok çalışmamız gerektiği konuşundaki azmimizi bir kez daha yineliyoruz. Gelin güçlü bir devletin vatandaşları olarak bütün tarihimizde olduğu gibi farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Türküyle, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına, Türk milleti denir anlayışıyla yeniden güçlendireceğiz birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle yarınlarımızı daha aydınlık yapalım. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla her karışını suladığı Anadolu topraklarını bizde çok çalışarak alın terimizle yoğurarak, bereketlendirip ülkemizi zenginleştirelim ki dünyada dün olduğu gibi yarınlarda da dünyaya insanlık değerlerimizi taşıyalım. Dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirelim" dedi.

"GELİN ÇANAKKALEYİ YENİDEN OKUYALIM"

Çanakkale şehitliğindeki mezar taşlarına bakalım Çanakkale şehitliğinde Başkaleliyle, Edirnelinin, Vanlıyla, Tuncelilinin, Manisalının Urfalının yan yana omuz omuza yattığını görelim. Bu fotoğrafı Anadolu'da yaşayan evlatlarımıza, çocuklarımıza gösterelim. Eğer onlara ecdadımızı anlatabilirsek, şehitlerimizi iyi anlatabilirsek onlar birbirlerine daha farklı koşacak daha farklı heyecanla birbirlerine sarılacaktır. DolayısıylaÇanakkale'yi savaş gemileriyle geçemeyenler bu milletin evlatlarının arasına attıkları ayrılık tohumlarını yeşerterek bu milletin geleceğini karartabileceği fikrinden, düşüncesinden, hevesinden, vazgeçecek ve bizim enerjimizi boşa harcamamıza neden olmayacaklar" dedi.

KUVAY-I MİLLİYE ÇORBASI DAĞITILDI

O günün koşullarının daha iyi anlaşılabilmesi için Çanakkale cephesinde savaşan askerlerin öğle yemeği olan yağsız, tuzsuz buğday ve sudan oluşan Kuvay-i Milliye çorbasını Kaymakam Şevket Cinbir, Yarbay İsmail Hançerlioğulları, Belediye Başkanı Osman Develioğlu törene katılan öğrencilere ve vatandaşlara dağıttı.

KAYMAKAM ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTU

Kaymakam Şevket Cinbir, Marmara Şehit Aileleri Derneği'ne üye şehit aileleriyle yemekte buluştu. Kavram Meslek Yüksekokulu aşçılık bölümü öğrencilerinin şehit aileleri onuruna düzenledikleri yemek programına katılan Kaymakam Cinbir, şehit aileleriyle yakından ilgilendi ve bir süre sohbet etti. Dernek Başkanı İmran Akansel buluşmanın çok faydalı geçtiğini belirtti.

Öğrenciler tarafından kendisine verilen buket çiçekleri tek tek şehit yakınlarına veren Kaymakam Cinbir; "Şehit yakınları şehitlerimizin bu millete emanetidir. Devlet olarak her zaman yanlarında olma ve sorunlarıyla ilgilenme sorumluluğumuzun olduğu bilincindeyiz. Ayrıca Kavram Meslek Yüksek Okulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine şehit yakınlarımıza göstermiş oldu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Şehit yakınları da Kaymakam Şevket Cinbir'e teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Osman Develioğlu Şevket Cinbir Bahçelievler Çanakkale Güncel Haberler

title