Haberler

Kurtarma Çalışmasındaki Faciaya Tahliye

Bursa'nın Karacabey İlçesinde, Şarampole Yuvarlanan Kamyonu Kurtarma Çalışmaları Sırasında, Bir Polis Memuru ve Çekici Görevlisine Çarparak Ölümlerine Sebep Olan Sürücü 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı. Mahkeme, Sanığı 8 Aydır Tutuklu Bulunması ve Askerlik Görevinin Yarıda Kalması Sebebiyle Tahliye Etti.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, şarampole yuvarlanan kamyonu kurtarma çalışmaları sırasında, bir polis memuru ve çekici görevlisine çarparak ölümlerine sebep olan sürücü 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığı 8 aydır tutuklu bulunması ve askerlik görevinin yarıda kalması sebebiyle tahliye etti.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "2918 Sayılı Karayolları Kanunu'na muhalefet ve taksirli birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet" vermek suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Serdar Yıldırım (20), bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Vatani görevini yaptığı Manisa'dan dağıtım izni için Bursa'ya geldiği sırada yaşanan kaza sonrasında, şarampole yuvarlanan kamyonu kurtarma çalışması yapan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Demircioğlu (34) ve çekici sürücüsü Seyfettin Yıldız'a (55) çarparak ölümüne sebep olan Serdar Yıldırım, mahkemede ölenlerin yakınlarından başsağlığı dileyip, tahliyesini istedi.

Mahkemeden yarım kalan askerliğini tamamlamak için müsaade isteyen Yıldırım, "Manisa'dan dağıtım iznine dönüyordum. Her iki taraf için çok kötü bir kaza. Hayatını kaybeden o çok değerli insanların yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaşanan kazadan dolayı ben de çok üzgünüm. Kimse kazanın yaşanmasını istemez. Benim de birçok hayallerim vardı. Ama kazadan sonra psikolojim bozuldu. Müsade ederseniz askerliğimi tamamlamak istiyorum" dedi.

Duruşmada hazır bulunan polis memurunun eşi Selma Demircioğlu ile çekici sürücüsünün eşi Resmiye Yıldız, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmasını istedi.

Davayı tamamlayıp kararını açıklayan mahkeme, sanığı önce "taksirli birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 5 yıl hapis cezasına, ardından duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın asker olduğu ve tutuklu bulunduğu 8 ayı göz önüne alan mahkeme Yıldırım'ın tahliyesine karar verdi. Mahkemenin tahliye kararı sanık yakınları tarafından sevinçle karşılanırken, ölenlerin yakınları karara tepki gösterdi. Duruşmaya ölen polisin mesai arkadaşları

da katıldı.

(AOA-İHS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title