Haberler

Kurban İhalesinde 5 Tutuklama

Kurban Bağışı Kesim İhalelerinde Yolsuzluk Yapıldığı İddiasıyla 5 Kişi Tutuklandı.

Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında haklarında tutuklama kararı çıkarılan 11 kişiden 5'i tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları, gözaltına alınan 11 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etmiş ve Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi bu kişiler hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında tutuklama kararı çıkarılan Akif Emre Yalçınkaya, Murat Ünver, Cengiz Baştuğhan'ı Ankara'da gözaltına aldı.

Hakkında arama kararı bulunan Arif Uzun İstanbul'da, Mustafa Sevilmiş ise Balıkesir'de yakalandı.

Emniyet yetkilileri, haklarında tutuklama kararı çıkan Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel ve Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz'in yakalanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ''Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk'' iddiasına ilişkin haberler üzerine Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV ile ilgili inceleme başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcıları tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bazı kişiler ile dernek ve vakıf yöneticileri gözaltına alınmıştı. Bu konuda basında çıkan haberleri ''ihbar'' kabul eden Vakıflar Genel Müdürlüğü, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV'e ilişkin iddiaları incelemek üzere 2 müfettiş görevlendirdi.

Müfettişler, LÖSEV ve Mehmet Vakfı ile ilgili ''yolsuzluk'' iddialarını incelemenin yanı sıra bu vakıfların diğer faaliyetlerini de denetleyecek. Müfettiş incelemesinin ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda gerekli hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title