Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4'ü Avrupa, 3'ü Anadolu yakasında olmak üzere 244 bin metrekarelik alanda 7 kesimhane ve hayvan satış noktası oluşturduklarını belirterek, burada takriben 12 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvanın alıcılarını beklediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4'ü Avrupa, 3'ü Anadolu yakasında olmak üzere 244 bin metrekarelik alanda 7 kesimhane ve hayvan satış noktası oluşturduklarını belirterek, burada takriben 12 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvanın alıcılarını beklediğini söyledi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı için hazırlanan Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde kurbanlıkları inceledi, hayvan sahipleriyle görüştü. Topbaş ayrıca, kurban kesim makinelerini de inceleyerek çalışma yöntemi hakkında bilgi verdi.

Ardından açıklama yapan Topbaş, bayramların toplumları kaynaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran ve birliktelik oluşturan önemli bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı yaklaşırken hazırlıklara devam ettiklerini anlatan Topbaş, "Mahalle araları ve sokaklara kadar her tarafta kurban satışı ve kesimi görürdük. 15 milyonluk bir şehirde kurban kesimi noktaları oluşturmak ve insanlarımızın o alışkanlıklarından vazgeçirmek çok kolay değil." diye konuştu.

"Kesimle ilgili 125 bin kişiye eğitim verdik"

Kadir Topbaş, bir vecibeyi yerine getirirken hassas olunması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Canlı varlık olan kurbanları keserken onların da hayat sahibi olduğunu bilmek lazım. Rabbimizin mana alemindeki anlamını bilemeyiz. Mutlaka bir hikmeti vardır. Bir de sosyal bir vaka. Belediye olarak biz de İstanbul'a ilk geldiğimiz zamanlarda ciddi sorunlar vardı. Kurban kesim noktaları yoktu. Satış hijyenik olmayan, sıkıntılı ortamlarda yapılırdı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İSMEK'le birlikte kurban kesimiyle ilgili bin 125 kişiye eğitim verdik. Anadolu'da memleketinden hayvan kesimini bilen insan, şehre gelince aynı reflekslerin olduğunu zannederek kesmeye çalışıyor. Kolunu bacağını kesiyor ve yaralanmalar oluyor. Halbuki bu artık profesyonel bir iş. Doğru yapmak lazım. Bunu bilenlere vermek lazım. Eğitim verdik ve oldukça başarılı bir noktaya geldik."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 244 bin metrekarelik alanda 7 kesim ve hayvan satış noktası oluşturduklarını belirterek, "Bunun 4'ü Avrupa, 3'ü Asya yakasında. Burada takriben 12 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvan alıcılarını ve kesimi bekliyor." dedi.

Topbaş, mekanların gayet uygun ve hijyenik olduğunu belirterek, "Başarılı bir çalışma. Bu modernliği arzuluyorduk. İnternet üzerinden de satışlar var. Artık gelişen kentte bireysel olarak bu faaliyeti yapmak çok zorlaştı. Bu işlem gelişigüzel yapıldığı zaman çevre kirliliği başta olmak üzere birçok hastalığa da ortam hazırlanıyor. Ayrıca bu noktalarda hiçbir şey zayi olmayacak şekilde kesim yapılıyor. İlçe belediyelerimizden de kesimhane kuranlar var. Onlara, vakıf ve derneklere de destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title