Haberler

Kur'an-ı Kerim Okumayı 83 Yaşında Öğrendi

Manisa'da 83 yaşındaki Fatma Pazarcık, düzenlenen kursu tamamlayarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Manisa'da 83 yaşındaki Fatma Pazarcık, düzenlenen kursu tamamlayarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Yunusemre Belediyesinin Ayni Ali Mahallesi'nde açtığı Kur'an kursuna ilerleyen yaşına rağmen düzenli olarak katılan Pazarcık, azmiyle gençlere de örnek oldu.

Altı çocuk, 8 torun sahibi Pazarcık, ilerlemiş yaşına rağmen Kur'an-ı Kerim öğrendiği için mutlu olduğunu belirtti.

Yaşından dolayı öğrenmekte zorlanacağından korktuğunu, ancak 1 yıldır geldiği kurs sonunda Kur'an okumayı öğrendiğini kaydeden Pazarcık, "Daha önce öğrenmediğim için çok pişmanım. Yaşıtlarım da gelip okuyabilirler. Bize bu imkanı sağlayan tüm belediye yetkililerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim eğitmeni Zeynep Çengel ise, 83 yaşındaki kursiyeri Fatma Pazarcık'ın gösterdiği başarı ile topluma örnek olduğunu ifade etti.

Pazarcık'ın azmiyle genç olup da "yapamam" diyenlerdeki algıyı kırdığına dikkati çeken Çengel, şöyle konuştu:

"Fatma teyze ilk geldiğinde harfleri bile bilmiyordu. Harfleri öğrendikten sonra Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladı. Şimdi bazı süreleri ezber yapabiliyor. Çabalarsak ve istersek çok güzel şeyler olabiliyor. Bunun en güzel örneğini Fatma teyzede gördük. Azmedersek mutlaka olur. Zaten Kur'an-ı Kerim öğretilmeyecek, okunmayacak bir kitap olsaydı. Allah'u teala bize ilk emri olan 'oku' ve 'öğrenin' demezdi."

Kaynak: AA / Güncel

Yunusemre Pazarcık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title