Haberler

Köpek Eğitim Merkezindeki Dayağa Suç Duyurusu

Güncelleme:

Antalya Duacı Köyü'ndeki bir köpek eğitim merkezinde köpeklerin dövüldüğüne ilişkin görüntülerin ortaya çıkması üzerine suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya Duacı Köyü'ndeki bir köpek eğitim merkezinde köpeklerin dövüldüğüne ilişkin görüntülerin ortaya çıkması üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na köpek sahipleri, hem de bazı sivil toplum kuruluşlarınca suç duyurusunda bulunuldu.

Köpek eğitim merkezinde çalışan ve firma sahibinin oğlunun, eğitilmeleri amacıyla bırakılan köpeklere küfür ederek tekme- tokat dayak atmalarına ilişkin görüntülerin ortaya çıkması üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın yanı sıra, köpek sahipleri ve hayvan sever örgütleri de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tepkilere yol açan görüntüler üzerine ilk olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca köpek eğitim merkezi hem de köpekleri döven çalışanlara yönelik soruşturma açıldı. İlk dava köpeğini eğitilmesi amacıyla merkeze veren Emine Akbaş'tan geldi. Televizyonda yayınlanan haberde, köpeğinin dövüldüğünü gören ve hemen merkeze giderek köpeğini alan Emine Akbaş, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na firma ve köpeğine şiddet uygulayan çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

ALEX'İN ADINI GÖRÜNTÜLERDE DUYDU

Merkeze 'Alex' adlı köpeğini eğitilmesi amacıyla veren ve video görüntüleri izlerken köpeğinin de dövüldüğünü açığa çıkaran konuşmaları duyan Bülent Bolat, yaklaşık 3 ay önce eğitim için verdiği Alman kurdu 'Alex'in, merkezi bırakılmadan çok uyumluyken, eğitim sonrasında çok hırçınlaştığını anlattı. Bu nedenle köpeğini iki aydır terapiye götürdüğünü ve hala tedavisinin sürdüğünü belirten Bolat, "Sen Alex'i görsen üf ne dayaklar yiyordu" sözleri ile adeta çıldırdığını ve görüntüleri izlemeye devam edemediğini anlattı. Bolat, köpeğine şiddet uygulandığı gerekçesiyle savcılığa şikayette bulunacağı ve dava açacağını söyledi.

ANTALYA BAROSU DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu da firma ve çalışanları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kurul Başkan Yardımcısı Avukat Muhammed Sincar, görüntülerde köpeklerin büyük ıstırap içerisinde ve çaresizce eziyetin bitmesini beklediklerine işaret ederek, hiç bir canlının bir başka canlıya bunu yapmaya hakkı olmadığını kaydetti. Sincar, köpeklere yapılan bu eziyete sessiz kalmanın mümkün olmadığını söyledi. Avukat Sincar, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek suçlamalarıyla firma ve çalışanları hakkında şikayetçi olduklarını kaydetti.

BURNUNDAN ISIRILAN AŞİL

Görüntülerde firma sahibi Tayfun Acar'ın oğlu Hikmet Acar'ın burnundan ısırdığı 'Aşil' adlı köpeğin sahibi Armağan Yolcu, İskenderun'dan gelerek köpeğini aldı. İzlediği görüntülerle şoka girdiğini belirten Armağan Yolcu, dava açacağını dile getirdi.

İŞADAMI BULUT DA DAVA AÇIYOR

Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından hemen sonra köpek eğitim merkezine giderek köpeğini kontrol eden Antalya'nın tanınmış işadamlarından Cihan Bulut, ikinci görüntülerde kendi köpeği 'Hektor'un da dayak yediğini gördü. Kandırıldığını belirten Cihat Bulut, köpek eğitim merkezi için referans olduğu arkadaşlarını tek tek arayıp özür dilediğini ve avukatına dava açması için talimat verdiğini anlattı. Hiçbir hayvanın şiddet görmesine gönlünün razı olmayacağını anlatan Cihan Bulut, şöyle konuştu:

"Çok üzücü bir olay. Bu konunun üzerine ilgili tüm duyarlı kişilerin gideceğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi'ne, köpek eğitim merkezine hayvan bulundurma yasağı getirmesi ve gerekli önlemleri alması dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bu merkezin tamamen kapatılmasını diliyorum."

DERNEKLER DE DAVACI

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği, Hayvan Hakları Federasyonu, Yunuslara Özgürlük Platformu gibi birçok sivil toplum örgütü de olaya ilişkin savcılığa, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bakanlıklara şikayette bulundu. Davalara taraf olacaklarını da açıklayan sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinin yanı sıra, kişisel olarak birçok hayvan sever de davaya müdahil olmak için başvurdu.

BARINAKTA KÖPEK KALMADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanı Özgür Erkan, barınaktaki 33 köpeğin 29'unun sahipleri tarafından alındığını, sahipli 2 köpekle eğitim merkezinin sahibine ait 2 köpeğin ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta koruma altına alındığını ve merkezde köpek kalmadığını söyledi. Erkan, soruşturma bitene kadar köpek eğitim merkezinde köpek bulundurulamayacağını vurguladı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Cihan Bulut Sincar Dağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title