Haberler

Kocaeli'de En Çok Kaynakçı Aranıyor

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) işgücü piyasasının talep ve boyutunu tespit edebilmek amacıyla il genelinde yaptığı 2013 yılı 1'inci dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre, Kocaeli'de her 100 işyerinden 33'ünde açık iş olduğu, her...

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) işgücü piyasasının talep ve boyutunu tespit edebilmek amacıyla il genelinde yaptığı 2013 yılı 1'inci dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre, Kocaeli'de her 100 işyerinden 33'ünde açık iş olduğu, her 100 işyerinden 46'sının da kalifiye eleman temininde güçlük çektiği tespit edildi. Kocaeli İŞKUR Müdürü Öztekin Kaşuçki, araştırma verilerine göre en çok eleman aranan mesleklerin başında da kaynakçılık mesleğinin geldiğini söyledi.

İşsizliğin azaltılması ve iller bazında sektörlere göre istihdam politikalarının oluşturulması için işverenlerin işgücü talebini tespit etmek, işgünü piyasasında mevcut, geçmiş ve gelecek dönemde meydana gelen veya gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeleri izlemek amacıyla İşkur İşgücü Piyasası Talep Araştırma çalışması yaptı. Araştırmaya göre Kocaeli'nde en fazla kaynakçı arandığını söyleyen Kocaeli İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü Öztekin Kaşukçu şunları söyledi:

"Güçlük çektiğimiz ara elemanların başında kaynakçı (gaz altı, argon) geliyor. Bunun yanı sıra elektrik teknisyeni, güvenlik görevlisi, makineci (dikiş), bahçıvan, beden işçisi (genel), forklift operatörü, garson (servis elemanı), CNC torna tezgahı operatörü ve temizlik görevlisi aranıyor. İşverenlerin yüzde 62.7'si eleman temininde güçlük çekilme nedeni olarak yeterli beceri ve niteliğe sahip eleman bulunamamasının yüzde 47.7'si meslekte eleman bulunamamasını yüzde 46.7'si tecrübeli eleman bulunamamasını yüzde 17.2'lik aynı orana sahip olan çalışma ortam ve koşullarının beğenilmemesini ve önerilen ücretin yeterli bulunamamasını göstermiştir."

Birçok işsizin iş beğenmediğini de söyleyen Kaşukçi, "Kurumumuza başvuran işsizleri bölgemizdeki çeşitli fabrika ve işyerlerine yönlendiriyoruz. Örneğin eğitim düzeyi düşük ve iş tecrübesi olmayan işsizler gönderdiğimiz işyerlerindeki verilen ücreti beğenmiyorlar. Biz de onlara önce işe başlamalarını, kendilerini geliştirdikten sonra ücret konusunda ve işin niteliği konusunda iş değişikliğine gidebileceklerini söylüyoruz" dedi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title