Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioğlu, Başkan Büyükakın'ı makamında ziyaret ederek, kurumun çalışmalarıyla AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğraflardan oluşan oylama hakkında bilgi verdi.

Fotoğrafları tek tek inceleyen Büyükakın, haber kategorisinde Muhammed Said'in "Savaşın çocukları", yaşam kategorisinde Şebnem Coşkun'un "Sağlık çalışanlarının şefkatli elleri", spor kategorisinde Ali Atmaca'nın "Şampiyon Mete Gazoz" karelerine oy verdi.

Büyükakın, yaptığı açıklamada, AA'nın bu oylamasına her yıl katıldığını belirterek, oylamaya sunulan fotoğrafların hepsinde çok ciddi emek bulunduğunu kaydetti.

Foto muhabir ve muhabirlerin gayretlerinin, her bir haberde ayrı ayrı ortaya çıktığına işaret eden Büyükakın, "Birini, diğerine tercih etmek gerçekten çok zor aslında. Aynı zamanda hem fotoğrafın kalitesi hem de verdiği mesaj itibarıyla baktığımızda, birini diğerine tercihi etme şansımız oluyor ama gerçekten zorlandığımı ifade etmek istiyorum." dedi.

"AA, dünyanın dört bir yanında çok kaliteli işlere imza atıyor"

Büyükakın, haber kategorisinde Suriye'de yaralanan sivilleri anlatan fotoğrafa oy verdiğini vurgulayarak, fotoğrafın Suriye'de yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdiğini belirtti.

Yaşam kategorisinde ise Kovid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının, bir bebeğin yaşama tutunmasına katkı sunan harika bir kareyi seçtiğini aktaran Büyükakın, spor kategorisinde de Mete Gazoz'un gurur tablosunu anlatan karenin çok etkileyici olduğunu, karenin yıllarca verilen emeğin haklı gururunu anlattığını dile getirdi.

AA'nın habercilik alanında çok ciddi bir emek verdiğine işaret eden Büyükakın, şunları söyledi:

"AA, dünyanın dört bir yanında çok kaliteli işlere imza atıyor. Özellikle haberin sosyal medya üzerindeki manipülatif içeriğinin sağlıklılaştırılması anlamında da çok ciddi katkıları var Anadolu Ajansının. Geçtiğimiz günlerde AA'ya yaptığımız ziyarette de bu doğrultuda yapılan özellikle arşiv çalışmalarının ve haber doğrulatma için kullanılması gereken yeni sistemlerin müjdesini de işittim ve gerçekten gurur duydum. Özellikle sosyal medya üzerinde, bir fotoğrafların manipülatif amaçla kullanıldığını gördükçe doğrulatma sistemlerinin kullanılmasının, doğru bilgiye ulaşabilme imkanı açısından son derece kritik olan bu işe imza atmak için büyük emek harcamaları ve bununla ilgili daha ileri sistemler kurma çabaları da ayrıca takdire şayan bir gayret. Ben şu ana kadar doğru haberi ve olabildiğince hızlı bir şekilde ulaştırma çabasında bulunan tüm arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten çok kıymetli bir iş yapıyorlar. Sağlıklı bilgiye ulaşmanın bu kadar kıymetli olduğu bir zamanda, bu emek diğer bütün işler kadar önemli bir emek. Seçimi zor olan bu oylamada, inşallah en iyi olan kazansın."

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Büyükakın Muhammed Said Mete Gazoz Kocaeli Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title