Haberler

KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatya'da

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik'i ziyaret etti.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

Tatar, beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette, yüksek öğrenimin önemine işaret etti. Sadece Türkiye'den değil, İran, Azerbaycan, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden de öğrencileri olduğunu dile getiren Tatar, KKKC'de yaklaşık 50 bin öğrencinin üniversite öğrenimi gördüğünü söyledi.

Malatya'dan da yaklaşık 2 bin öğrencilerinin KKTC'de bulunduğunu kaydeden Tatar, üniversiteyi tanımak, ilişkileri geliştirmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Tatar, Aralık ayında KKTC'de Malatya Günü düzenlemeyi planladıklarını belirterek, Çelik'i de davet etti.

Çelik de, Tatar ve beraberindekilere İnönü Üniversitesi'ni tanıttı. Üniversitelerinin 38. yılına girdiğini ve bu yıl yaklaşık 30 bin öğrencilerinin bulunduğunu anlatan Çelik, 14 fakülteleri, 5 enstitüleri olduğunu söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de bölge açısından önemli bir hastane olduğunu vurgulayan Çelik, Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün dünyada ilk olarak kendi üniversiteleri bünyesinde kurulduğunu hatırlattı. Dünyada Seul'den sonra karaciğer naklinin en çok yapıldığı merkez olduklarını kaydeden Çelik, önümüzdeki senelerde sadece karaciğer naklinin yapılacağı bir hastane projesini hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Ziyarette, Tatar, Çelik'e KKTC Bayrağı ve el işinin bulunduğu tablo hediye etti. Çelik de Tatar'a Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ambleminin bulunduğu fincan seti verdi.

Muhabir: Tuba Karahan / Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çelik Ersin Tatar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title